Događanja

Proslavljen blagdan svetih Joakima i Ane u kapelici na Vučjaku

Povodom proslave svete Ane, majke Blažene Djevice Marije u istoimenoj kapeli dubovačke župe BDM Snježne svečano misno slavlje predvodio je vlč. Dragutin Gerec, župnik Uznesenja BD Marije na Vinagori u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu i dr. sc. Vladom Mikšićem, supsidijarom u Svetištu u nedjelju, 30.srpnja 2017. godine.

Povodom proslave svete Ane, majke Blažene Djevice Marije u istoimenoj kapeli dubovačke župe BDM Snježne svečano misno slavlje predvodio je vlč. Dragutin Gerec, župnik Uznesenja BD Marije na Vinagori u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu i dr. sc. Vladom Mikšićem, supsidijarom u Svetištu u nedjelju, 30.srpnja 2017. godine. U prigodnoj homiji vlč. Gereci približio je okupljenim vjernicima, najvećim dijelom članovima domaćeg i gostujućih društva, lik svete Ane. Nakon misnog slavlja KUD “Sv. Ana – Vučjak” Karlovac, koji već 22. godine, dobrotom župe, ispod kapele u župnim prostorima izvodi svoje probe, te priprema nastupe i projekte organizirao je prigodni kulturno umjetnički program.

Na Svetoanskom proščenju svim posjetiteljima i mještanima Vučjaka, te svim ljubiteljima izvornog folklora, djelićem bogate kulturne baštine predstavili su se članovi prijateljskih društava iz KUD-a „Rečica“ iz Rečice, KUD-a „Sv. Mihovil“ iz Galovca (Zadarska županija) i KUU-e „Seljačka sloga“  iz Graberja (Sisačko – moslavačka županija). Gosti proslave bili su i Kuburaško društvo „Sloga“ iz Stipernice (Krapinsko – zagorska županija) koji su se predstavili svojim tradicionalnim gromoglasnim pucnjevima iz kubura.

Okupljenim posjetiteljima, a posebno folklorašima prigodnim riječima obratio se gradonačelnik Damir Mandić, čestitao organizatorima i posebno istaknuo vrijednost očuvanja hrvatske tradicijske kulture koju promiču KUD-ovi. Nakon kulturno umjetničkog programa domaćin, KUD „Sveta Ana – Vučjak“, sve goste pozvao je na domjenak i druženje. Pjesma i svirka sa Vučjaka čula se do dugo u noć.

Čitaj dalje

Misa zahvalnica Zaštitniku Hrvatske

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” s. Zdravke Milić u Rijeci

Sv. Josip čovjek vrlina kojima Hrvati teže