Događanja

Najbolji igrač turnira s Dubovca

Malonogometni turnir krizmanika Karlovačkog dekanata održan je u športskoj dvorani osnovne škole "Dubovac" u utorak 31. listopada 2023. godine.

Sudionike malonogometnog turnira pozdravila je ravnateljica osnove škole “Dubovac” gospođa Irmelina Sablić i preč. Dražen Karačić, karlovački dekan koji je predvodio molitvu i poželio dobru igru svim sudionicima turnira. Na malonogometnom turniru sudjelovali su krizmanici župe Sveta tri kralja iz Banije, Gospe Snježne s Dubovca, Gospe Snježne iz Kamenskog, Pohoda BD Marije iz Mahična, dvije ekipe iz Presvetog Srca Isusova iz Novog Centra, Svetog Franje Ksaverskog sa Švarče i Presvetog Trojstva iz karlovačke Zvijezde. Tehničke pripreme i evidenciju igre vodili su Ivan i Marko Vladić, a sudio je Tin Žaja, srednjoškolski profesori i aktivni vjernici Karlovca.

Nakon zanimljivih utakmica treće mjesto osvojili su krizmanici župe BD Marije Snježne iz Kamenskog, drugo mjesto osvojili su krizmanici Nacionalnog svetišta svetog Josipa dok su prvo mjesto nakon izjednačenog rezultata do prvog mjesta penalima došli krizmanici župe Svetog Franje Ksaverskog iz Švarče.

Najbolji strijelac turnira bio je Valentino Jurčić sa Švarče, najbolji golman proglašen je Tin Ćirković iz karlovačke Zvijezde, a najbolji igrača turnira jest Stjepan Plavetić s Dubovca. Proglašenja pobjednika bilo je pri kraju misnog slavlja na Dubovcu u sklopu Holywina a zaslužena priznanja najboljima je uručio Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije. Izbornik Dubovačke momčadi je Ivan Pavlaković, koji je uvelike zaslužan i za ovogodišnji uspjeh dubovačkih krizmanika, a sve pod budnim okom našeg župnika mons. Antuna Sentea.

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar