Događanja

Pariški hodočasnik Dominique Dada kod svetog Josipa

Hodočasnik Dominique Dada iz Pariza zaustavio se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu sudjelujući na večernjem misnom slavlju, u nedjelju 15. siječnja 2017. godine, koje je predvodio dr. Vlado Mikšić, supsidiar u Svetištu.

Hodočasnik Dominique Dada iz Pariza zaustavio se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu sudjelujući na večernjem misnom slavlju, u nedjelju 15. siječnja 2017. godine, koje je predvodio dr. Vlado Mikšić, supsidiar u Svetištu. Dominique je još davne 1996. godine započeo hodočašće za mir pješačenjem. Na svom putu hodočašća posjetio je Rim, Jeruzalem, hodočasnička mjesta Poljske, Austrije, Češke, Slovačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosovo te neke skandinavske zemlje. Za vrijeme hodočašća od 2004. do 2010. godine živio je u benediktinskom samostanu u Lanuvio u Italiji od kuda je odlazio na mala hodočašća.

Dominique na hodočašću živi od Božje providnosti, odnosno od darova dobrih ljudi koje susreće prolazeći sveta mjesta kršćanstva. Hodočasnik Dominique Dada promiče i sudjeluje u dobrim inicijativama posredujući ljudima doživljeno iskustvo kao i životna iskušenja koja doživi hodočasteći. Pokretač je humanitarne misije prehranjivanja 250 djece na Kosovu i pomaže obiteljima u nevolji dijelivši im financijska sredstva koja je prikupio za vrijeme svojih hodočašća. Prospavavši u prostorima Nacionalnog svetišta i okrijepljen toplom hranom, uz blagoslov mons. Antun Sentea, ml, rektora Svetišta, hodočasnik Dominque Dada nastavio je svoje hodočašće do Generalskog Stola gdje će potražiti sljedeće prenoćište. 

 

 

Čitaj dalje

Misa zahvalnica Zaštitniku Hrvatske

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” s. Zdravke Milić u Rijeci

Sv. Josip čovjek vrlina kojima Hrvati teže