Događanja

50 godina Župnog lista

Novi broj Župnog lista Karlovca i okolice izašao je za vrijeme božićnih blagdana. Župni list koji izlazi već 50 godina „obučen“ je u potpunosti u novo ruho, odnosno prvi put je otisnut u boji. Župni list karlovačkih i okolnih župa koji je prije pedeset godina pokrenuo je mons. Marijan Radovnić podijeljen je u dva dijela.

Novi broj Župnog lista Karlovca i okolice izašao je za vrijeme božićnih blagdana. Župni list koji izlazi već 50 godina „obučen“ je u potpunosti u novo ruho, odnosno prvi put je otisnut u boji. Župni list karlovačkih i okolnih župa koji je prije pedeset godina pokrenuo je mons. Marijan Radovnić podijeljen je u dva dijela. U prvom dijelu donosi zajedničke vijesti sa svih župa grada Karlovca i okolice dok u drugom dijelu donosi pojedinosti sa svake župe. Upravo ovo novo ruho znak je slavlja pedesete obljetnice izlaženje ovoga lista kojeg je pokrenuo pokojni mons. Marijan Radanović, dugogodišnji dubovački župnik i graditelj Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Nakon pokojnog mons. Radanovića uredništvo je preuzeo mons. Ferdinand Vražić, švarčanski župnik, a ovaj najnoviji potpisuje mons. Antun Sente ml., sadašnji rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Na taj se način uredništvo Župnog lista vratilo u prostore gdje je uređeno najviše brojeva ovog Lisata. Božićni broj Župnog lista piše o Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije, o sve većem broju duhovnih zvanja grada Karlovca te mnogim događanjima koji pokazuju živost Karlovačke crkve.

Župni list se može nabaviti u svim Župama grada Karlovaca te u Prilišću i Vivodini, župama koje su prezentirane u listu. 

 

Čitaj dalje

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” s. Zdravke Milić u Rijeci

Sv. Josip čovjek vrlina kojima Hrvati teže

Komentari Josipovih hodočasnika