Događanja

Međunarodni volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” peti put u Karlovcu

Međunarodni volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” ostvaren je po peti put u gradu Karlovcu od četvrta 12. do nedjelje 15. studenog 2023. godine. Stotinjak volontera predvođeni ZAMAK-om zajednicom mladih katolika Karlovac koji su nositelji projekta za Karlovac sudjelovali su u 14 akcija. Glavna koordinatorica Projekta je Ivana Maradin koja je i voditeljica Caritasa Dubovačke...

Međunarodni volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” ostvaren je po peti put u gradu Karlovcu od četvrta 12. do nedjelje 15. studenog 2023. godine. Stotinjak volontera predvođeni ZAMAK-om zajednicom mladih katolika Karlovac koji su nositelji projekta za Karlovac sudjelovali su u 14 akcija. Glavna koordinatorica Projekta je Ivana Maradin koja je i voditeljica Caritasa Dubovačke župe. Sve akcije, kao i cijeli projekt ostvaren je potporom Nacionalnog svetišta svetog Josipa i Župe BDM Snježne na Dubovcu.

U Domu za starije i nemoćne “Sveti Antun” volonteri su bili na raspolaganju štićenicima doma za razne potrebe ostvarujući tako akciju pod nazivom “Mudrost starijih i snaga mladih”. Drugi volonteri izrađivali su scenske rekvizite za nadolazeću predstavu Holywin koju ZAMAK ove godine u Karlovcu priprema deseti put. Zatim su pokrečili hodnik u Centru za pružanje usluga zajednici “Vladimir Nazor”, te sobe u Domu za odgoje djece i mladeži. Štićenicima Konjičkog kluba Korana bili su na raspolaganju za vrijeme jahanja i timarenja konja. Dočekivali i posluživali su 1500 Josipovih hodočasnika, te su se družili s osobama koje ne vide iz Udruge slijepih Karlovačke županije. Društvu “Naša djeca” uredili su i očistili prostor, te izradili raznorazne ukrase za potrebe humanitarne udruge “Jako kao Jakov”. Karlovački volonteri družili su se sa štićenicima Centra za beskućnike, te izrađivali ukrase za dječji odjel Opće bolnice Karlova.

Projekt je započeo misnim slavljem u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u četvrtak 12. 10. koje je predvodio vlč. Petar Galeković, župni vikar nakon kojega je slijedilo raspoređivanje volontera po unaprijed osmišljenim i dobro pripremljenim akcijama. U petak, 13.10. i subotu 14.10. mladi su provodili gore opisane akcije. Subotu navečer slijedilo je zajedničko druženje organizatora, volontera i štićenika ovog volonterskog projekta koji je završio misom zahvalnicom u nedjelju 15.10. koju je predvodio mons. Antun Sente, rektor i župnik ujedno i inicijator volonterskog projekta “72 sata bez kompromisa” u Karlovcu.

Čitaj dalje

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora