Događanja

Zahvala i molitva za duhovna zvanja

Molitva za duhovan zvanja ostvarena je na spomendan BD Marije od Krunice i na prvu subotu u mjesecu 7.10.2023. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Župljani i članovi molitvenih vjenčića Kraljice Obitelji i Prečistog Srca Josipova koji su aktivni u župi BD Marije Snježne i pri Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu kao zahvalu za novog župnog vikara u osobi vlč. Petra Galekovića, a na osobit način za nova svećenička i redovnička zvanja iz dubovačke župe pobožnošću i misnim slavlje zahvalili su za svoje svećenike i časne sestre, ali usrdno molili za nova duhovna zvanja iz ove župe. Pridružili su im se hodočasnici iz Zagorskih Sela i Sutlanske Poljane predvođeni vlč. Majkom Rušecom koji je predvodi misno slavlje. Propovijedao je vlč. Zlatko Golubić umirovljeni svećenik koji u svojim iskusnim godinama želi biti na duhovnu korist župljanima i hodočasnicima. Prije misnog slavlja vjernici su sudjelovali u listopadskoj pobožnosti moleći Gospinu krunicu, a nakon misnog slavlja mladi su animirali euharistijsko klanjanje.

“Želimo na ovaj način svake prve subote u mjesecu zahvaljivati dobrom Bogu kao i vodstvu Zagrebačke nadbiskupije te Provinciji Božje Providnosti Družbe sestra Kćeri Božje Ljubavi koje je odredilo tri svećenika i tri redovnice da u Josipovu svetištu poslužuju župljane i hodočasnike dijeleći im svete sakramente. Ujedno želimo ustrajno i intenzivno moliti Gospodara žetve da pozove nove redovnice i redovnike kao i svećenike upravo iz Marijine župe u kojoj se na osobit način moli sveti Josip, zaštitnik Hrvatske kazao je tom prigodom inicijator molitvene aktivnosti mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor na Dubovcu.”

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar