Događanja

Mladi ZAMAK-a predstavili projekt „72 sata bez kompromisa“ na sajmu udruga u Karlovcu

Najveći volonterski projekt u Hrvatskoj, „72 sata bez kompromisa“, predstavljen je na sajmu udruga u Karlovcu, u subotu 7. listopada 2023. godine. Mladi zajednice mladih katolika, ZAMAK, ujedno i glavni nositelji projekta u Karlovcu, kreativno su prezentirali glavna obilježja volonterskog programa.

Posjetitelji sajma udruga i usputni prolaznici, raznih dobnih skupina, mogli su vidjeti kako su izgledale akcije volontiranja prijašnjih godina, čuti iskustva volontera i ostale pojedinosti vezane uz projekt.

„72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. U projektu „72 sata bez kompromisa“ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti. Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti. Ove se godine projekt održava u 19 gradova diljem lijepe naše, a jedan je od tih gradova i Karlovac.

U dosadašnjem organiziranju projekta u Karlovcu povezali smo mlade iz cijele županije, potaknuli ih na konstantno volontiranje u svojoj lokalnoj zajednici. U četiri godine povođenja projekta održano je oko 60 volonterskih akcija u Karlovcu.

Ovim putem pozivamo sve mlade na sudjelovanje u ovom projektu. Prijave su otvorene do 10. listopada 2023. godine, a prijaviti se može putem poveznice: https://prijava.72h.hr/72sata/prijava_volontera

Čitaj dalje

Zagrebački liječnici pjevači pri svetom Josipu

Župni listić 7. uskrsna nedjelja 12.5.2024.

Vatrogasci pri svetom Josipu