Događanja

Hodočasnik za hodočasnikom k svetom Josipu

Četrdesetak hodočasnika predvođeni svojim župnikom, don Olegom Petrovićem, iz župe Njivice, Šibenske biskupije, po prvi put pohodilo je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu 29. listopada 2016. godine. 

Četrdesetak hodočasnika predvođeni svojim župnikom, don Olegom Petrovićem, iz župe Njivice, Šibenske biskupije, po prvi put pohodilo je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu 29. listopada 2016. godine.  Hodočasnike je dočekao i uputio im riječi dobrodošlice monsinjor Antun Sente mlađi, rektor Svetišta, nakon čega je uslijedila pobožnost svetom Josipu. Potom su se hodočasnici okrijepili hranom i pićem u Velikoj dvorani i kafiću Nacionalnog svetišta. Odmorni i znatiželjni uputili su se u razgledavanje Starog grada Dubovca odakle se može vidjeti prekrasna panorama grada Karlovca i župne crkve Gospe Snježne u turističkom vodstvu vlč. Vlade Mikšića, supsidjara Svetišta. Grupi se pridružio i fra Zvonimir Brusač, odgojitelj bogoslova u samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu, sa nekolicinom bogoslova koji su sudjelovali u duhovnom i kulturnom programu Svetišta.

Tjedna dana ranije u subotu 22.10. po prvi puta hodočastili su svetom Josipu župljani župe sv. Franje iz riječkog Pelina sa pedesetak hodočasnika predvođeni svojim župnikom fra. Marijanom Jelušićem, i fra Milanom Šočevićem, gvardijanom riječkog samostana trećoredaca.

U knjigu hodočasnika 18.10. Agata Baždarić, Tajnica udruge umirovljenika Klinča Sela je zapisala: "Konačno smo Ti došli sveti Josipe! Hvala, slava i čast dobrome Bogu što nm se ova želja ispunila da dođemo u ovo veličanstveno svetište. Naša grupa sastoji se od 38 hodočasnika Općinske udruge umirovljenika Klinča Sela. Hvala ti Sveti Josipe na vođenju naše udruge. Tebi povjeravamo sve članove naše udruge i njihove obitelji.

{eventgallery event=’2016_10_29_Hodocasnici’ =images mode=tiles max_images=80 thumb_width=200 offset=0}

161018-Hodocasnici 7.ab8f0e.jpg 161022-Hodocasnici 2.9699dc.jpg 161029-Hodocasnici 1.74e78f.jpg 161029-Hodocasnici 2.c58a1a.jpg 161029-Hodocasnici 3.a0c15a.jpg

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar