Događanja

U Nacionalno svetište svetog Josipa hodočastili franjevci iz triju hrvatskih franjevačkih provincija

U Nacionalno svetište svetog Josipa, hodočastili su, u četvrtak 12. ožujka, braća franjevci iz Hrvatske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, Hrvatska franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba,

 
 
U Nacionalno svetište svetog Josipa, hodočastili su, u četvrtak 12. ožujka, braća franjevci iz Hrvatske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, Hrvatska franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, predvođeni fra Stojanom Damjanovićem, domeštrom novicijata Hrvatske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita i fra Igorom Andrijevićem, gvardijanom franjevačkog samostana u Karlovcu. Hodočasnike su radosno dočekali mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta i vlč. Anđelko Katanec, vikar Svetišta. 
 
 
Mons. Sente uveo je hodočasnike u crkvu svetog Josipa i upoznao ih sa poviješću Svetišta, od njegovog nastanka do današnjih dana, posebno istaknuvši mons. Marijana Radanovića, graditelj Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Informirao ih je i o današnjim događanjima u Svetištu i budućim planovima. Nakon crkve, mons. Sente im je pokazao i pastoralni centar iza crkve sv. Josipa u kojem se trenutno dovršava hodočasnički dom „Mons. Marijan Radanović.“ Nakon zajedničke fotografije, ulogu domaćina nastavio je vlč. Anđelko Katanec pokazavši dragim hodočasnicima župnu crkvu BDM Snježne.
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Čitaj dalje

Proslava sv. Josipa Radnika u Nacionalnom svetištu

Župni listić 5. uskrsna nedjelja 28.4.2024.

100 Slavonaca Josipovih hodočasnika