Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

160721-Hodocasnici-Vinica-1

U knjizi hodočasnika Nacionalnog svetišta svetog Josipa, 21. srpnja 2016. godine, zapisano je:

            "Na povratku od Majke Milosti s veseljem smo došli svetom Josipu u Nacionalno svetište u Karlovcu. Prošli smo kroz „sveta vrata“ u „godini Božjega milosrđa.“ Sveti Josipe, čuvaj, brani i brini se za našu dragu i lijepu nam domovinu, da nam svima bude blagoslovljena, i za sve naše ljude. Od srca hvala čuvaru Svetišta na prekrasnom prijemu, mons. Antunu Senteu, ml."

prečasni. Valent Posavec, Vinica

160721-Hodocasnici-Vinica-20

Posebno je bio lijep prizor kada su hodočasnici, nakon obilaska Svetišta, ispred Velike dvorane otvorili svoje putne torbe i zajedno ondje blagovali.

A nekoliko dana ranije, 10. srpnja 2016. godine, Nacionalno svetište pohodili su i hodočasnici iz Petrovskog. Nakon služenja pobožnosti svetom Josipu, hodočasnicima se s nekoliko riječi o povijesti Svetišta obratio i tamošnji supsidijar, dr.sc. vlč. Vlado Mikšić. U knjizi hodočasnika toga dana zapisano je:

            "U radosti i punini blagoslova i zagovora svetog Josipa, hvala svima koji su omogućili otvoreno Svetište prepuno ljubavi, susretljivosti i pravog prijateljstva. Hvala svima i svima Božji blagoslov."

vlč. Anđelko Horvatić, Petrovsko

160711-Hodocasnici-1