Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa


U Nacionalnom svetištu svetog Josipa 15. rujna 2019. svečano je proslavljena 45. obljetnica posvete Svetišta.Tijekom cijelog dana na misnim se slavljima na prigodan način obilježio ovaj spomendan. Središnja proslava odvila se u večernjim satima u prostorima Svetišta. Započela je misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor te župnik Župe BDM Snježne - Dubovac. U svojoj homiliji protumačio je dobro poznate prispodobe o izgubljenoj ovci i milosrdnom ocu. Potrebno je podsjetiti se da je Bog milosrdan Otac i da se svaki vjernik barem jednom pronašao u situaciji izgubljenog sina.

Misno slavlje svojim živim pjevanjem obogatio je župni zbor mladih „Agape”. Svetište je bilo ispunjeno do zadnjeg mjesta - dubovačkim župljanima, Josipovim štovateljima i hodočasnicima. Proslava se nastavila u dvorištu Svetišta. Za glazbeni program pobrinuli su se mladi zboraši te gosti iz Zagreba - Slavko Nedić i Ružica Nedić, članovi grupe „RiM”. Osim pjevanja, okupljeni su mogli čuti i recitaciju teksta pjesnika i svećenika Nenada Mirka Novakovića u izvedbi Slavka Nedića koji je ujedno i urednik knjige Isusov poeta kojom se šira publika napokon može upoznati s bogatim opusom pjesnika Novakovića.

Obiteljska zajednica pobrinula se da nitko ne ostane gladan ni žedan - bilo je dovoljno pića te slatkih i slanih delicija za sve. Proslava obljetnice posvete Svetišta polako postaje tradicionalno okupljanje svih župljana i župnih zajednica u kojem se svi međusobno još više povezuju i izgrađuju odnose.