Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa


Odlukom glavne poglavarice s. M. Vitomiri Rezo dodijeljena je nova služba na otoku Braču te su se povodom toga mladi i ostali župljani BDM Snježne svečano oprostili od drage im časne sestre Vitomire 25. kolovoza, nakon večernje svete miseZnajući da sestra Vitomira uživa u pripovijedanju raznih životnih priča mladi su napisali dirljivu priču o njoj, koju su pročitali pred okupljenim župljanima. Suza nije nedostajalo jer se sestra Vitomira zaista svima zavukla pod kožu.

2019-08-25-OprostajVitomira-4

Ministrant Borna Špigleski na dječje iskren način podijelio je nekoliko šaljivih anegdota koje je doživio sa sestrom Vitomirom. Mladi i ostale župne zajednice udijelili su sestri prigodne poklone kako bi imala uspomenu na svoj boravak u Karlovcu. Na samome kraju časna Vitomira zahvalila je svima na toplini i ljubaznosti koju je osjetila tijekom svog služenja na Dubovcu. Posebno je istaknula sestre redovnice s kojima je dijelila svakodnevicu te supsidijara Vladu Mikšića i mons. Antuna Sentea, ml., kojeg je često doživljavala kao brižnog starijeg brata, iako je rektor Sente zapravo mlađi od nje.

2019-08-25-OprostajVitomira-6

Svaki odlazak i promjena pogađaju čovjeka. Ne samo onoga koji odlazi, već i svakog tko je bio u doticaju s tom osobom. Sestra Vitomira svojom je pristupačnošću, smislom za humor, marljivošću i dobrotom zagrijala mnoga srca. Želimo joj puno uspjeha u novoj službi. Neka ju prati zagovor Djevice Marije i svetog Josipa!