Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa


Skupina hodočasnika iz dalekog Hong Konga tijekom svog boravka u Hrvatsku posjetila je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

Hodočasnicima je dobrodošlicu izrazio bogoslov Patrik Paulić koji im je predstavio povijest Svetišta i povezanost između Hrvata i svetoga Josipa nakon čega je uslijedila sveta misa koju je predvodio fra Ronnie, svećenik član misionara oblata Marije Bezgrješne. Naime fra Ronnie je rođen na Filipina od kineskih roditelja, stoga se odlučio na misionarski pozivu u zemlji svojih predaka, Kini i tako ga je put doveo do zajednice u Hong Kongu.

HongKong-25

Nakon svete mise hodočasnici su pogledali izložbu „Čudo Božje krhkosti“ s. Samuele Premužić i izložbu „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ akademskih slikara Ivana i Kristine Mareković. Hodočasnici su potom upoznati sa poviješću katoličanstva u Hrvatskoj kao i sa pojedinim životima hrvatskih svetaca od kojih ih se najviše dojmio bl. Alojzije Stepinac. Nakon obroka skupina iz Hong Konga uputila se na stari grad Dubovac gdje ih je oduševio pogleda s vidikovca, a potom su se spustili do crkve Gospe Snježne nakon čega su krenuli dalje prema svome planu putovanja.