Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa


"Sada već tradicionalno hodočašće obitelji čija djeca idu u vrtić i OŠ Ružičnjak i OŠ Lotrščak, pod pokroviteljstvom Roditeljskog instituta za odgoj i obrazovanje -  RINO. Ove godine 40-ak obitelji s mnogo djece, zahvalni svetom Josipu molimo ga i dalje za njegov očinski zagovor u podizanju, odgoju i ljubavi prema djeci i obitelji!" Zapisala je u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu liječnica Lucija Murgić, predsjednica RINO-a u nedjelju 30. rujna 2018. godine, nakon sudjelovanja na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor i župnik. Nakon misnog slavlja hodočasničke obitelji nastavile su se družiti u Velikoj dvorani zajednički blagujući donesene namirnice. Hodočasnićki su dan završili zajedničkom obiteljskom molitvom koju je predmolio vlč. Josep Peguera Poch regionalni vikar Opusa Dei za Hrvatsku.

180930-RINO-3

Uz spomenute hodočasničke obitelji proteklog vikenda pri svetom Josipu još su molili bračni par iz Toronta koji su došli u Hrvatsku zbrinuti svoju majku bolesnu demencijom, zatim trojica članova molitvene zajednice "Magnifikat" iz zagrebačko Sigeta pješačili cijelu noć od Lučkog do Dubovca zahvaljujući svetom Josipu na darovanom radnom mjestu i brojnim drugim primljenim milostima.

180930-Pjesaci

Dan prije Nacionalno svetište posjetilo je osamdeset hodočasnika s Trsata predvođeni svojim gvardijanom i čuvarom Gospe Trsatske fra Bernardom Barbarićem, te trideseta hodočasnika iz Hlebina. Jedni su se vraćali od Majke Božje Bistričke, a drugi od Gospe Trsatske.

Sve hodočasnike rado je sa svojim suradnicima dočekivao mons. Antun Sente, ml., kazivajući im važnost štovanja svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske.