Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

 Iako svetog Josipa sve više prepoznajemo kao zaštitnika naše domovine Hrvatske, on je prvotno zaštitnik svete Obitelji i Crkve. Zbog toga mnogi vjernici prepoznaju snagu njegova zagovora, a tako i njegovo svetište u Karlovcu. Tijekom zadnji par godina Svetište posjećuju brojni hodočasnici iz Poljske, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije te drugi europskih, ali i svjetskih zemalja.Tako su Svetište posjetilo šezdesetak mladih fokolara iz milanske nadbiskupije.

180720-Fokoloraini-1

Fokolari su dio vjerskog pokreta kojeg je 1943. osnovala Chiara Lubich u Trentu, Italija. Talijanske fokolare u hrvatskoj su ugostili hrvatski fokolari iz Križevaca. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj fokolari su odlučili posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera, a na svom povratku posjetili su svetište svetog Josipa gdje su ih dočekali mladi Svetišta zajedno s rektorom.

180720-Fokoloraini-3

Mladi Talijani i Hrvati zajedno su sudjelovali na svetoj misi koju je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta u koncelebraciji s don Luigijem, voditeljim talijanskih fokolara. Svetu misu animirao je zbor mladih „Agape“ u suradnji s pjevačima iz Križevaca i Italije. Nakon svete mise uslijedila je zajednička večera nakon koje su se mladi zabavili uz pjesmu.

180720-Fokoloraini-2-1

Uz talijanske hodočasnike, Svetište su posjetili i 20 pjevača pjevačkoga društva Canto mi iz Rennes, Francuska. Francuskim pjevačima dobrodošlicu je zaželio mons. Sente, rektor koji ih je upoznao s poviješću Svetišta i Hrvatske. Francuski hodočasnici oduševljeni svime što su čuli zadržali su se u razgledavanju Svetišta.

180727-Francuzi

Također napomenimo kako je Svetište posjetila udruga umirovljenika iz Konjščine na svom putu prema Trsatu.

180718-Konjscina