Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Poljaci župljani Poljske katoličke misije u Hamburgu i Harburgu na svom putovanju posjetili su i Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu 14. srpnja 2018. godine. Poljske hodočasnike predvođene voditeljom misije vlč. Rafaelom Wasieleskim dočekao je mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta koji ih je upoznao s poviješću Svetišta nakon čega je vlč. Wasieleski zajedno sa svojim župljanima slavio svetu misu na poljskom jeziku. Duhovno i tjelesno okrjepljeni hodočasnici su nastavili dalje svoj put.

Uz poljske goste u zadnjih nekoliko dana u Svetište su hodočastile brojne grupe hodočasnike. 23. lipnja Svetište je posjetila Molitvena zajednice Krvi Kristove dok je 25. lipnja Svetišta posjetilo preko tristo hodočasnika iz Starog Petrovog Sela, Đakova, Ludbrega, Orehovice i Novog Marofa, a kasnije i iz Podturena.

Kao što smo već pisali, danas se prepoznaje sve veća uloga svetog Josipa kao Isusovog odgojitelja pa Josipu rado hodočaste brojni školarci i školski djelatnici pa je tako Svetišta posjetila grupa djelatnika iz OŠ Zlatar i Katoličke OŠ Salezijana kao i školarci iz OŠ Luka iz Sesvete. Također moramo navesti i dvojicu biciklista koji su krenuli na svoj put iz Slavonije do Međugorja.