Sveti JosipO Sv. Josipu, Tekstovi, Pobožnosti, Sveti o Sv. Josipu, Glasnik...

Krunica sv. Josipa

Moli se na Gospinu krunicu od pet desetica. Na križić se moli Vjerovanje. Na pojedinačnom zrnu između desetica - Očenaš, odnosno Slava Ocu.

Na prva tri skupna zrna i na sva zrna u desetkama umjesto Zdravo Marijo moli se:

Zdravo Josipe pravedni, zaručniče svete Bogorodice, djevičanski Oče Isusa Krista, (otajstvo...)

Opširnije...

Molitva za zaštitu nerođenih

Sveti Josipe, ti si spasio dijete Isusa od ruke kralja Heroda koji ga je htio pogubiti. Danas ima mnogo ljudi sličnih Herodu, koji ubijaju nevinu i nerođenu djecu. U mnogim dijelovima naše domovine više ih se uništi nego što ih se rodi! Kakav strašan grijeh! Zaboravili su Boga i petu zapovijed koja kaže: „Ne ubij!“ Milijuni takvih nepoznatih grobova vabe za Božjom kaznom.

Opširnije...

Za obraćenje alkoholičara

Nesretne su mnoge naše obitelji, mnoge žene i muževi, djeca i starci, jer među njima ima alkoholičara. Sveti Josipe, izmoli im dobru i odlučnu volju da ustanu na nov, trijezan, čestit život. Izmoli im snagu da se odupru sredini koja ih vuče u propast, te da započnu novi život u svojoj obitelji i na radnom mjestu, život napretka, sloge ,sreće, mira i Božjeg blagoslova.

Opširnije...

Molitva za bolesne

Milosrdni sveti Josipe, ti si nada bolesnika jer je moćan tvoj zagovor pred Gospodinom. Poslušaj one koji te mole za članove Crkve koji trpe. Molimo te, izmoli olakšanje boli onima koje ti posebno preporučujemo. Izmoli im milost potpunog predanja volji Božjoj. Ali i moli Gospodina da im po svojoj dobroti podari strpljivost i ozdravljenje, sa milošću da provode svet i Bogu ugodan život.

Opširnije...

Molitva za obitelj

Tebe, sveti Josipe, Glavaru slavne Obitelji, neka časte i slave sve naše obitelj! Sve njih preporučujemo tvojoj ljubavi, u kojoj ima mjesta za sve: neka u njima, po tvom zagovoru, svate prava vjera i nastojanje da što savršenije žive poput sv. Obitelji. Neka budu rasadnici života u kojima će cvasti i duhovna zvanja na dobrobit kraljevstva Božjega na zemlji. Sveti Josipe, molli za nas!

Krunica sv, Josipa 2

Moli se isto kao i Gospina krunica, dodajući ove zazive:

Koji si svetog Josipa izabrao za zaručnika Prečistoj Djevici Mariji.

Koji si svetog Josipa ljubio ka hranitelja.

Koji si svetom Josipu bio poslušan.

Koji si sa svetim Josipom molio i radio.

Koji si svetog Josipa dao Crkvi za zaštitnika.

Za duše u čistilištu

Sveti Josipe, ponizno te molim, pomozi siromašnim dušama u čistilištu, da im svemogući Otac skrati muke i da čim prije ugledaju lice svoga Stvoritelja, za kojim toliko čeznu. Pomozi dušama koje u krajnoj zapuštenosti traže tvoju pomoć, znajući da tvoj zagovor sve može kod Boga. Pa kao što si nekoć Mariji i Isusu pomagao u svakoj potrebi, tako i sada pomozi siromašnim dušama koje su krvlju Isusa Krista otkupljene i koje milosrdna Majka Marija tako nježno ljubi. Amen

Josipovih 7 boli i 7 radosti

1. Utjelovljenje

Sveti Josipe u ime tvojih boli, koje si osijećao ne znajući za Isusovo utjelovljenje po anđelu, i za radost koju ti je navijestio anđeo da će Marija biti Majka Spasiteljeva, molimo za tvoj zagovor.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

Opširnije...

Posvetna molitva sv. Josipu

Sveti Josipe, ti brižni i sretni hranitelju najsvetijeg Djeteta, kojemu si bio djevičanski i zakonski otac, budi i meni duhovni otac. S radošću ti se posvećujem i stavljam pod tvoju zaštitu. Od sada te smatram svojim ocem i zaštitnikom, a ti mene smatraj svojim djetetom i daj da osjetim djelovanje tvog zagovora i ljubavi.

Opširnije...

Zdravo Josipe

Pozdravljam te, Josipe, koji si pun Božje milosti! Spasitelj se odmarao na tvojim rukama i rastao pod tvojim pogledom. Blagoslovljen ti među svim ljudima i Isus, božansko Dijete tvoje djevičanske Supruge, neka bude uvijek blagoslovljen!

Sveti Josipe, tebi je bilo dano da budeš otac Sinu Božjemu, moli za nas u našim obiteljskim brigama, za naše zdravlje i za naš posao sve do naših posljednjih dana i udostoj se prići nam u pomoć u času smrti naše! Amen!

Molitva sv. Josipu za sretnu smrt

Slavni sveti Josipe, za onu neiskazanu sreću koju si imao na zemlji kada su kod tvoje smrti bili prisutni Isus i Marija i u smrtnoj te borbi pomagali, jačali i tješili: molim te ponizno, isprosi i meni tu milost na smrtnome času junački odbiti bijesne navale nečistoga duha i blaženo umrijeti

Uzvišeni branitelju umirućih, budi mi u pomoći u tom strašnom času; isprosi mi milost u tvojemu naručju uzmoći izustiti slatke i utješljive riječi: Isuse, Marijo i Josipe, u vaše ruke predajem srce i dušu svoju! Amen.