Događanja

Sveti Josip i Tavelić zajedno

Dosadašnji rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić, ofm Conv, na putu prema svome novom odredištu župi svetog Josipa Radnika u Sisku stao je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Dosadašnji rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić, ofm Conv, na putu prema svome novom odredištu župi svetog Josipa Radnika u Sisku stao je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u utorak 5. srpnja 2022. godine. Ovdje ga je dočekao domaćin mons Antun Sente, ml., koji mu je uručio kip svetog Josipa i poželio blagoslovljen početak na novoj službi. Fra Ivan je sa svojim pratiteljima slavio svetu misu u Svetištu a potom su gosti pod vodstvom mons Sentea razgledali Nacionalno svetište.

Osim što su do sada fra Bradarić i mons. Sente, bila dva rektora dvaju nacionalnih svetišta privi prvog kanoniziranog hrvatskog sveca Nikole Tavelića, a drugi zaštitnika Hrvatske, od sada su ova dvojica zauzetih svećenika povezani posluživanjem Josipovih štovatelja i hodočasnika.

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.