Događanja

U dvorištu svetišta posađeno stablo Likvidambar, koje se nekad sadilo u parkovima dvorca Versailles

U sklopu uređenja šireg dvorišta Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u utorak 1. ožujka, posađeno je stablo pored Pastoralnog centra. 

U sklopu uređenja šireg dvorišta Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u utorak 1. ožujka, posađeno je stablo pored Pastoralnog centra. Likvidambar (Liquidambar styraciflua) listopadno stablo darovala je Nacionalnom svetištu Violeta Jelić, savjetnica za međunarodnu suradnju Predsjednika Hrvatske obrtničke komore, a posadili su ga Boris Lemaić, florist – aranžer uz pomoć Davora Podnara umirovljenog hrvatskog branitelja. Posađeno stablo nalazi se između Pastoralnog centra i kapelice Ranjenog Isusa na Dubovcu gdje su u tijeku završni radovi na uređenju "Male Lujzijane", odnosno prezentacije francuske granje cesta. Naime prilikom rekonstrukcije Marmontove aleje izvađeni su rubnjaci i granitne koce iz vremena prisutnosti francuza na ovim prostorima te posloženi u 30 metara dugu cestu koja prikazuje način francuske gradnje cesta. Prezentaciju "Male Lujzijane" na prijedlog mons. Antun Sente, ml., rektora dizajnirala je arhitektica Ruža Salopek, a grad Karlovac pomaže uređenju.

Likvidambar (Liquidambar styraciflua) listopadno stablo potječe iz sjeverne Amerike koje je u sedamnaestom stoljeću krajobrazni arihtekt André Le Nôtre posadio u vrtovima i parkovima dvorca Versailles, od kuda se proširio po ostalim europskim vrtovima i parkovima.

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.