Događanja

Kardinal Bozanić: „Ovo je svetište gradilo pobožnost, odanost, povjerenje pokojnog mons. Radanovića“

„Posebno mi je drago što sam hodočasnik u hrvatskom Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu“

Posebno mi je drago što sam hodočasnik u hrvatskom Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, poručio je na kraju središnjeg misnog slavlja na blagdan svetoga Josipa, 19. ožujka 2021. godine, kardinal Josip Bozanić, koji je pritom istaknuo važnost Svetišta. „Ovo je svetište gradilo pobožnost, odanost, povjerenje pokojnog mons. Radanovića i tolikih ljudi koji su se ugledali u svetoga Josipa. To potvrđuje i kalež koje je po prvi put danas bio na ovome oltaru.“

Čini nam se kako je ovo vrijeme potrebno tražiti pomoć od onoga koji je najbliži Isusu i Mariji, koga je Bog izabrao da čuva, da se brine na ovoj zemlji za najveći dar kojega je Bog darovao čovječanstvu.

Kardinal Josip Bozanić ispričao je i jedinu zanimljivost kojoj je svjedočio prilikom susreta s papom Franjom. „Sjećam se jednog susreta s papom Franjom u Vatikanu. U njegovoj se sobi nalazi kip svetoga Josipa. Sveti Otac mi je prilikom našega susreta ispričao kako uvijek kada mu netko piše svoje teškoće ili molitve, on ih zapiše na jednu cedulju koju stavi ispod kipa svetoga Josipa jer čvrsto vjeruje u njegovo uslišanje.“

Naglasio je još jednom važnost važnost očinske, muževne službe u obitelji."Ona je danas nagrizana s raznih strana. Potrebni su nam očevi, muževi, muškarci koji će nositi sigurnost koja se ne temelji na ljudskoj sigurnosti, nego na Božjoj, poput sv. Josipa."

Vjernike je kardinal pozvao i na pouzdanje u Gospodina po uzoru na bl. Alojzija Stepinca. "Uzdati se u Gospodina i bit ćemo spašeni. Uzdati se u Gospodina i savjest će nam postati mirna. Uzdati se u Gospodina, ići Njegovim putem i bit ćemo usmjereni prema pravome cilju".

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.