Događanja

Televizija NaSveJak

Televizija Nacionalnog svetišta svetog Josipa nova je medijska stvarnost u virtualnom svijetu i kao takva predstavljena je u utorak 29. travnja 2020. godine na početku večernjeg misnog slavlja u spomenutom Svetištu koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta.

Televizija Nacionalnog svetišta svetog Josipa nova je medijska stvarnost u virtualnom svijetu i kao takva predstavljena je u utorak 29. travnja 2020. godine na početku večernjeg misnog slavlja u spomenutom Svetištu koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta.

Naime, još 22. siječnja ove godine prvi je put prenošena pobožnost svetom Josipu i misno slavlje iz Nacionalnog svetišta posredstvom Laudato televizije, ali profesionalnim kamerama koje je nabavilo Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu, sa željom da duhovna bogatstva kojima pristupa sve veći broj Josipovih štovatelja budu dostupna i onima koji iz raznih razloga nisu u mogućnosti posjetiti svetište glavnog hrvatskog zaštitnika svetog Josipa. Tom je prigodom misno slavlje predvodio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, a izravno ga je prenosila Laudato televizija kao i Facebook stranice Laudato televizije. Samo na Facebook stranicama u nekoliko dana spomenuto misno slavlje doseglo je preko 80 000 tisuća pregleda. Svake srijede nadalje redovito su prenošena misna slavlja iz Svetišta.

Novo vrijeme nastalo je dolaskom koronavirusa kada su onemogućena misna slavlja s narodom radi zaštite od zaraze, a osobito kada je Zagreb i okolicu potresao strašni potres. Već te nedjelje 22. ožujka, pa svakog dana idućeg tjedna, misna su slavlja prenošena iz Nacionalnog svetišta ujutro u 7 i navečer u 18.30 sati. Broj gledatelja se uvećao. Teško je odrediti broj jer, osim mrežnih stranica, misna su slavlja praćena i preko zemaljskih antena Laudato televizije i Hrvatskog katoličkog radija.

Nakon što je osposobljeno svetište Majke Božje Remetske od 30. ožujka, svakodnevna jutarnja misna slavlja Laudato prenosi iz Remeta, a večernja iz karlovačkog svetišta.

Brojna pisma poslana zemaljskom i elektroničnom poštom, te telefonski pozivi i SMS poruke samo su potvrda o velikom broju gledatelja koji žele pratiti duhovni sadržaj iz Nacionalnog svetišta, kao i druge pobožnosti nadahnute svetim Josipom.

Pored toga, postoje već mnogi snimljeni kadrovi o brojnim aktivnostima različitih suradnika Nacionalnog svetišta svetog Josipa, a osobito članova ZAMAK-a, zajednice mladih katolika, okupljeni pri Svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Sve gore navedeno potaknulo je mons. Antuna Sentea, ml., rektora Nacionalnog svetišta, da osnuje televiziju koja će na već postojećim ostvarenjima razvijati i proizvoditi različite video materijale želeći što više približiti i promovirati svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske već 333 godine. Nabavljene profesionalne kamere uz pomoć Karlovačke županije, te već ostvareni medijski uradci, veliki entuzijazam mladih suradnika zasigurno daju dobro polazište za plodan razvoj Televizije Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.

Već sada svakog dana na Facebook stranicama i na Youtube kanalu te na internetskim stranicama Nacionalnog svetišta možete pratiti misno slavlje iz Svetišta u 18.30 sati. Osim liturgijskih slavlja uskoro će biti prezentirani i drugi video uradci mnogih suradnika Svetišta i Josipovih štovatelja na Televiziji Nacionalnog svetišta svetog Josipa. 

Linkovi: 

https://www.facebook.com/nacionalnosvetistesvetogjosipa/

https://www.youtube.com/channel/UCdqO8mStWuUBb6E4D3Paraw/featured

http://svetijosip.com/

 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.