Događanja

Dvanaesta srijeda Velike pobožnosti svetom Josipu

Pobožnost svetom Josipu srijedom nije prekinuta ni u vrijeme koronavirusa. Dvanaestu srijedu predvodio je pop Ante Luketić, župnik Župe Gospe od Čudesa iz Oštarija u srijedu 8. travnja 2020. godine. Iako ispražnjeno Svetište od nazočnih Josipovih štovatelja, mnogi su sudjelovali na pobožnosti i misnom slavlju preko interneta i Laudato televizije.

Pobožnost svetom Josipu srijedom nije prekinuta ni u vrijeme koronavirusa. Dvanaestu srijedu predvodio je pop Ante Luketić, župnik Župe Gospe od Čudesa iz Oštarija u srijedu 8. travnja 2020. godine. Koncelebrirali su dr. Vlado Mikšić, supsidijar i mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Pobožnost i misno slavlje svojim su pjevanjem obogatili s. Blandina Rakarić, Josip Krajačić i brat i sestra Lucija i Lovro Klarić. Iako ispražnjeno Svetište od nazočnih Josipovih štovatelja, mnogi su sudjelovali na pobožnosti i misnom slavlju preko interneta i Laudato televizije.

U prigodnoj homiliji pop Ante kazao je kako čovjek često ne razlikuje istinsku ljubav od zavođenja: „Isusova muka istinska je kušnja za Njega, njegove učenike, za staru vjeru, svećenike i cijeli narod. Svatko je pokazao svoje pravo lice. Pokazali su što su u sebi, u svojoj nutrini i Isus i apostoli, i svećenici i vlast i narod. I učenici su se pokazali kao oni koji su još prožeti ‘interesom’. Sad kad im se čini da sve gube, odriču se događaja, prijateljstva koja su proživljavali s Isusom, i u koje ih je uveo. Postavljaju se krivo, makar žele ispravno. Ne prepoznaju ljubav. Tragedija ljubavi (iznevjerene) očituje se kroz lik Jude. Isusa nisu izdali niti Pilat niti drugi, nego onaj koji ga je ljubio. Izdaje ga znakom ljubavi. Tu se očituje preokret ljubavi u zloću”, kazao je propovjednik i nastavio: „Velikani su duha oni koju mogu ostati dosljedni sebi i svojoj savjesti unutar masovne psihoze. Takvi duhovi su stupovi ljudske povijesti. Takav duh vodio je i svetog Josipa, Djevičina zaručnika i muža djevičanskog oca Isusova. Njemu nije trebala nikakva presuda da u Marijinom začeću prepozna Mesiju – Isusa Krista”, kazao je propovjednik te pozvao da: „molimo zagovor svetog Josipa da nas pouči kako doista istinski zavoljeti i prihvatiti Božji plan u otkupljenju čovjeka i čovječanstva”, zaključio je župnik Oštarija.

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.