Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

1. siječnja do 31. prosinca

Godina Božanskog milosrđa velik je dar pape Franje cijeloj Crkvi. To je veliki dar i našoj župi u kojoj se nalazi Nacionalno svetište svetog Josipa koje je postalo jubilejska crkva. Jedna od važnih obilježja jubilejske crkve su "Sveta vrata". Nacionalno svetište ima "Sveta vrata" odnosno prolaz. Želja je da kao spomen na ovaj velik dar izradimo brončana vrata koja bi ostala trajan spomen na jubilejsku godinu. No takav projekt zahtijeva i materijalna sredstva. U jednom od prošlih listića objavili smo da smo o Božiću posjetili 1297 obitelji - domaćinstva. Kada bi svako domaćinstvo za izradu "Svetih vrata" od jednog člana darovalo jednu desetinu jednog mjesečnog primanja u predstojećoj godini mogli bismo ostvariti ovu lijepu i pobožnu nakanu još ove godine. Ideju Svetih vrata izradio je akademski kipar Petar Dolić, autor kninskog spomenika "Oluja '95". Svakom darovatelju želimo darovati zahvalnicu, a ime darivatelja ispisali bismo na pergamenu koju bismo umetnuli u "Sveta vrata". Na taj bi način ostali zabilježeni darivatelji, ali opet skriveni javnosti, odnosno poznati samo Bogu koji vidi i nagrađuje u skrovitosti. Maketu "Svetih vrata" možete vidjeti kod Vitrine u dnu Svetišta!

Osim župljana u ovaj projekt mogu se uključiti i svi vjernici diljem naše Domovine kao i izvan nje, hodočasnici koji dolaze u svetište i svi štovatelji dragog nam svetog Josipa.

Za sudjelovanje u projektu Svetih vrata potrebno nam je dostaviti sljedeće podatke:

Ime i prezime

Adresu

Datum i godinu rođenja

Potvrdu o uplati koju možete izvršiti na račun Župe BDM Snježne u kojoj se nalazi Nacionalno svetište svetog Josipa: RAČUN/IBAN – HR 7924000081110197100, poziv na broj primatelja: datum uplate (npr. 19-03-2016) ili možete osobno uplatiti u Župnom uredu.

 

 

31-Sveta-Vrata

"Sveta vrata" predviđena za Nacionalno svetište svetog Josipa na prednjoj strani prikazuju križ sačinjen od četiri karlovačke rijeke s Isusovim riječima "Zaista kažem vam što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće meni učiniste!" zapisanih u Matejevu evanđelju.

 

32-Sveta-vrata

 

Na unutrašnjoj strani svetih vrata prikazana je živost rajskog vrta.