Nedjeljna čitanja

Presveto Trojstvo

  Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Mt28,16-20 U ono vrijeme: Jedanaestorica pođoše u Galileju na goru kamo im je naredio Isus. Kad ga ugledaše, padoše ničice preda nj. A neki posumnjaše.

U ono vrijeme: Jedanaestorica pođoše u Galileju na goru kamo im je naredio Isus.

Kad ga ugledaše, padoše ničice preda nj. A neki posumnjaše. Isus im pristupi i prozbori:

»Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!

I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.« 
Riječ Gospodnja.

Došao sam u jednu trgovinu. Pristupi mi jedna žena i pita: "Velečasni mogu li kod vas doći na ispovijed? Naime, muž i ja idemo ove nedjelje kod franjevaca na obnovu bračnih zavjeta." "O baš lijepo da idete. Svaki dan pola sata prije mise barem jedan svećenik je na raspolaganju za svetu ispovijed, a srijedom i više njih, tako i subotom prije podne kad nam dolaze hodočasnici. I onako za informaciju i u našoj župi organiziramo obnovu bračnih zavjeta. No, puno je važnije da sudjelujete u toj pobožnosti od mjesta gdje ju ostvarujete" zaključujem svoj odgovor. "Oprostite nisam znala da toga ima i u našoj župi. Baš mi je žao." "Ne treba vam biti žao," nastavljam, "dođite se ispovjediti i pobožno sudjelujte u obnovi bračnih zavjeta." Zaključili smo naš razgovor. Bilo mi je drago vidjeti spomenutu gospođu i njenog supruga sljedećeg dana kako pristupaju sakramentu ispovijedi te dan zaključuju svetom misom na kojoj su se pričestili. Dakle, pripravni su za obnovu bračnih zavjeta. 
Priznajem, iznenadila me ugodno spomenuta gospođa. Drago mi je da prizivlje Boga u svoj život ovim duhovnim aktivnostima. 
U gornjem tekstu Isus nas poziva da učinimo njegovim učenicima sve ljude. Taj poziv obvezuje svakoga od nas. 
Ne znam tko je koga u opisanoj zgodi potaknuo na obnovu bračnih zavjeta, muž ženu ili žena muža, ali takvim djelovanjem jedno drugo privodi Isusu, a onda i potpunom ispunjenju bračne ljubavi. Ta Bog je ljubav!
 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.