Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

U ono vrijeme: Reče Isus glavarima svećeničkim i starješinama narodnim: »Drugu prispodobu čujte! Bijaše neki domaćin koji posadi vinograd, ogradi ga ogradom, iskopa u njemu tijesak i podiže kulu pa ga iznajmi vinogradarima i otputova. Kad se približilo vrijeme plodova, posla svoje sluge vinogradarima da uzmu njegov urod. A vinogradari pograbe njegove sluge pa jednoga istukoše, drugog ubiše, a trećega kamenovaše. I opet posla druge sluge, više njih nego prije, ali oni i s njima postupiše jednako.

Naposljetku posla k njima sina svoga misleći: ‘Poštovat će mog sina.’ Ali kad vinogradari ugledaju sina, rekoše među sobom: ‘Ovo je baštinik! Hajde da ga ubijemo i imat ćemo baštinu njegovu!’ I pograbe ga, izbace iz vinograda i ubiju. Kada dakle dođe gospodar vinograda, što će učiniti s tim vinogradarima?« Kažu mu: »Opake će nemilo pogubiti, a vinograd iznajmiti drugim vinogradarima što će mu davati urod u svoje vrijeme.« Kaže im Isus: »Zar nikada niste čitali u Pismima: Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni. Gospodnje je to djelo – kakvo čudo u očima našim! Zato će se – kažem vam – oduzeti od vas kraljevstvo Božje i dat će se narodu koji donosi njegove plodove!«
Riječ Gospodnja.

Jučer u subotu u naše Nacionalno svetište hodočastilo je više od 1250 hodočasnika. U četvrtak su kod našeg oltara željeli slaviti svetu misu franjevci sa zagrebačkog Svetog Duha. Dan prije u četvrtak pred našim svetohraništem molilo je jedanaest slovenskih svećenika. Prošle nedjelje Gospodina je slavilo više od dvjesto Hrvata iz Austrije. Nisu li to znakovi ovom našem vremenu i u ovom našem prostoru. Dan nam je vinograd na obrađivanje, mnogo poticaja dobivamo, a kakav će biti urod? Jednom ćemo morati položiti račun svog djelovanja.

Očito je da nas Bog ljubi. Na darovna ljubav ljubavlju uzvratimo!