Baka s trima kćerima i dvadesetero unučadi hodočastila svetom Josipu

"Mi smo tri obitelji. Obitelj Roberta i Marte Čauš, koja nas je vodila, Dubravka i Elizabete Naglić, te Elia i Petre Buratta. S nam je baka Ivanka Fabiani. Ove tri obitelji su povezane tako da smo nas tri sestre, a spomenuta baka je naša mama. Svaka obitelj je došla s osobnim nakanama i molitvom svetom Josipu i sigurna sam da ćemo se radosno vratiti kako bi zahvalili ovom velikom svecu, svetom Josipu."

Opširnije...

Uređenjem okoliša sve je spremno za proslavu Gospe Snježne

Proslava župne svetkovine Blažene Djevice Marije Snježne u Karlovcu na Dubovcu, započinje u petak 4. kolovoza procesijom sa svijećama u 20.30 sati od Nacionalnog svetišta svetog Josipa do župne crkve BDM Snježene, nakon koje slijedi molitveno bdijenje koje će pod vodstvom mons. Antun Sente, ml., župnika i rektor animirati mladih križari iz Karlovca.

Opširnije...

Proslavljen blagdan svetih Joakima i Ane u kapelici na Vučjaku

Povodom proslave svete Ane, majke Blažene Djevice Marije u istoimenoj kapeli dubovačke župe BDM Snježne svečano misno slavlje predvodio je vlč. Dragutin Gerec, župnik Uznesenja BD Marije na Vinagori u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu i dr. sc. Vladom Mikšićem, supsidijarom u Svetištu u nedjelju, 30.srpnja 2017. godine.

Opširnije...

Susret negdašnjih ministranata i dugogodišnjih križara

Negdašnji ministranti dugogodišnjeg i vrijednog župnika mons. Marijana Radanovića ovomjesečni redoviti susret ostvarili su upoznavajući ljepote Karlovca i okolice u ponedjeljak 25. srpnja 2017. godine.

Opširnije...

Mladi dvaju svetišta na zajedničkom susretu

Iako su počeli praznici i godišnji odmori su u punom jeku, članovi križarske društva „mons. Marijan Radanović“ iz Karlovca održavaju svoje redovite tjedne sastanke te pomažu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Pripremajući redoviti tjedni susret nakon nedjeljne svete mise 23. srpnja iznenadila ih je zajednica mladih hodočasnika iz Ludbrega predvođena vlč. Kristijanom Stojkom, župnim vikarom u Svetištu predragocjene krivi Kristove.

Opširnije...

Uz smijeh i zakusku završen oratorij "Josipova obitelj"

I ovoga ljeta mladi animatori okupljeni oko Nacionalnog svetišta svetog Josipa uz pomoć i blagoslov mons. Antuna Sentea organizirali su dvotjedni oratorij za djecu. Uvjereni da svoju djecu ostavljaju u dobrim rukama animatora predvođeni Lorenom Kasunić, mnogi roditelji s radošću su dočekali još jedno izdanje ovakvog događaja kako bi njihovi sinovi i kćeri imali što ispunjenije provedene dane dok su na praznicima i možda nisu u mogućnosti uživati u morskim radostima kao ostatak njihovih vršnjaka.

Opširnije...

In memoriam: Daniel Butala

Daniel Butala, poznati karlovački umjetnik i autor križnog puta koji krasi Nacionalno svetište svetog Josipa, preminuo je u 75. godini života.

Opširnije...

Još jedan hodočasnicima bogat vikend kod svetog Josipa

Još jedan vikend u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kao i brojne druge obilježile su skupine hodočasnika koje su sa svojim radostima i potrebama stigle svetom Josipu. U subotu 15. srpnja 2017. godine prijepodne svetom Josipu su hodočastile sestre Misionarke ljubavi iz Jukićeva, Zagreb sa svojim štićenicima koje su svoj rad za potrebite posvetile svetom Josipu. Misionarke i štićenike dočekao je mons. Antun Sente, rektor Svetišta koji ih je uveo u povijest Svetišta, nakon čega su svi zajedno prisustvovali slavlju Svete mise. 

Opširnije...