Zahvala za plodove zemlje

Zahvalni za mnoštvo darova koja nam dobri Bog dariva djeca i odrasli vjernici slavili su misno slavlje zahvale u Nacionalnom svetištu svetog Josipa koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta u nedjelju 13. listopada 2019. godine.

Opširnije...

Proslava Dana neovisnosti pri svetom Josipu

Povodom državnog blagdana Dana neovisnosti RH preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu-Dubovcu u utorak 8. lipstopada 2019. godine u koncelebraciji s mnogo poštovanim ocem Mario Škrtićem, pavlinskim provincijalom u Hrvatskoj, te mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Nacionalnog svetišta sveotg Josipa u Karlovcu. Na misno su slavlju sudjelovali najugroženiji sudionici u prometu djeca i motoristi, te policajci motoristi Prometne policiji Karlovačke. Svojim pjevanjem misno su slavlje animirali članovi zbora mladih "Agape" Nakon misnog slavlje slijedio je tradicionalni blagoslova motorista i motora koji je bio popraćen prigodnim koncertom grupe RiM i grupe "Drugi način" iz Zagreba.

Opširnije...

Hodočasnička rijeka usporava, ali ne presušuje

Premda su sve češći hladniji dani ipak hodočasnička sezona u Nacionalnom svetištu svetog Josipa još uvijek nije završila. Sunčano jesensko vrijeme prilika je da se krene na hodočašće svetom Josipu.

Opširnije...

Proslava svetog Franje pri svetom Josipu s Caritasovim štićenicima.

Zagrebački Caritas organizirao je za umirovljenike i osobe s invaliditetom iz svoje kartoteke hodočašće u Nacionalno svetište svetog Josipa, te posjet Starom gradu Dubovcu i Slatkovodnom akvariju Aquatika u Karlovcu.

Opširnije...

Tradicionalno 3. hodočašće RINO instituta

Vjerničko društvo Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje osnivač je osnovnih škola Ružičnjak i Lotrščak. Po istim krovom djeluje i dječji vrtić Ružičnjak. Cijeli projekt, kako ga mi od milja nazivamo RINO škole, pokrenut je kako bi se pomoglo roditeljima obrazovati i odgojiti svoju djecu u katoličkom duhu i općeljudskim vrijednostima. Uz tradicionalno svibanjsko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj smatrali smo važnim u rujnu organizirati i hodočašće sv. Josipu, zaštitniku obitelji koje se ove godine održalo po treći put i postalo tradicionalno.

Opširnije...

Iskra milosrđa kod svetog Josipa

U subotu 28. rujna 2019.godine u 15h ispred Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu okupilo se oko tridesetak vjernika u ostvarenju međunarodne inicijative "Iskra Milosrđa", u molitvi krunice i zaziva Božjem milosrđu, te čina posvete kojim je za života papa Ivan Pavao II. posvetio sav svijet Božjem milosrđu.

Opširnije...

U katedrali svetog Jakova u Šibeniku održan je 16. Mihovil fest

U sklopu priprave za svetkovinu svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije u nedjelju 23. rujna u katedrali sv. Jakova, održan je šesnaestu godinu za redom Mihovil fest – Večer duhovne šansone.

Opširnije...