Ljetni oratorij

Jednodnevni oratorij u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa održan je 7. kolovoza 2019. 

Opširnije...

Proslava Gospe Snježne

Župni blagdan Gospe Snježne, a ujedno i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja (5. kolovoza), svečano je proslavljen u crkvi Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu. 

Opširnije...

Mons. Bože Radoš imenovan varaždinskim biskupom

Sveti Otac Franjo prihvatio je odreknuće preuzvišenoga mons. Josipa Mrzljaka na pastoralnom služenju Varaždinskoj biskupiji u skladu s kanonom 401 članak 1 Zakonika kanonskoga prava te je imenovao biskupom iste crkvene pokrajine mons. Božu Radoša, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i dosadašnjega rektora Papinskoga hrvatskoga Zavoda sv. Jeronima u Rimu, priopćila je Apostolska nuncijatura u Zagrebu.

Opširnije...

Zahvalno hodočašće članova Župnog zbora

U nedjelju 22. srpnja 2019. godine naš župni zbor predvođen sestrom Blandinom Rakarić i župnikom mons. Antunom Senteom ml. uputio se na svoje godišnje zahvalno hodočašće. Hodočašću su se pridružili i Josipovi radnici i nekoliko članova dječjeg zbora Josipove pahuljice.

Opširnije...

Oratorij kod svetog Josipa

Prvog tjedan mjeseca srpnja 2019. godine točnije ponedjeljkom, srijedom i petkom animatori Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu na Dubovcu osmislili su pregršt radionica za svoje mlađe prijatelje. Pod vodstvom svoga župnika mons. Antuna Sente, ml., mladi animatori vodili su sudionike oratorija kroz zanimljive društvene igre, ali i radionice.

Opširnije...

Put k Gospi započeli kod svetog Josipa

Djelatnici Policijske uprave Karlovačke i članovi udruge hrvatskih branitelja specijalne policije na putu u Međugorje svratili svetom Josipu i zamolili zagovor. 
Hodočasnike je dočekao i upoznao sa znamenitostima svetišta mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta u zajedništvu svlč. Dujom Kurtovićem župnikom na Švarči.

Opširnije...

Tijelovska procesija objedinila četiri središnje župe grada Karlovca

Svetkovina Tijelova proslavljena je u gradu Karlovcu u četvrtak 20. lipnja 2019. godine. Svečano misno slavlje predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački u zajedništvu s karlovačkim svećenicima predvođeni svojim dekanom preč. Draženom Karačićem u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Nakon misnog slavlja slijedila je procesija koja je objedinila četiri središnje župe grada Karlovca. Prva postaja Tijelovske procesije bila je u spomenutom Svetištu, zatim su se vjernici uputili do crkve Presvetog srca Isusova gdje je bila druga postaja, slijedila je treća postaja na Trgu bana Jelačića u karlovačkoj Zvijezdi pored franjevačke crkve Presvetog Trojstva. Završetak Tijelovske procesije i četvrta postaja bila je na trgu pored crkve sveta Tri kralja na Baniji.

Opširnije...

Otvorenje izložbe "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu"

Proslava 332. obljetnice izbora svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske proslavljena je misnim slavljem i otvorenjem izložbe "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" u ponedjeljak 10. lipnja 2019. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Opširnije...