Događanja

72 sata bez kompromisa u Karlovcu

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove je godine održan po četvrti put u gradu Karlovcu i deveti put u Hrvatskoj te je u njemu sudjelovalo 19 gradova diljem Lijepe naše. 

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove je godine održan po četvrti put u gradu Karlovcu i deveti put u Hrvatskoj te je u njemu sudjelovalo 19 gradova diljem Lijepe naše. 

U gradu Karlovcu nositelj projekta bio je ZAMAK, Zajednica mladih katolika Karlovac. Projekt je započeo u četvrtak navečer svetom misom u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovcu koju je predvodio mons. Antun Sente, ml. Nakon slavlja svete mise održan je sastanak svih voditelja akcija i prijavljenih volontera kojima su  tom prilikom dodijeljene majice.

Molitva i druženje s korisnicima doma za starije i nemoćne, izrada kreativnih igara za potrebe udruge Zvončići, uređivanje, čišćenje i krečenje samo su dio akcija održanih u petak 14. listopada 2022. godine. U subotu, 15.listopada, dio volontera bio je na akciji Idimo k Josipu u kojoj su svoje vrijeme darovali za posluživanje više od 1000 hodočasnika Molitvenog vijenca Prečistog Srca Josipova. Preostali volonteri bili su raspoređeni po drugim socijalnim, kreativnim i radnim akcijama kao što su druženje s članovima udruge slijepih, krečenje, priprema i podjela obroka u centru za beskućnike, izrada ukrasa za dječji odjel OB Karlovac i slično.

Nakon završetka svih akcija, u subotu navečer, bio je završni party volontera. Pjesma, ples, karaoke i speed date, samo su neki dijelovi zabave.

Volonterski projekt, u kojem su mladi beskompromisno davali sebe i na taj način doprinijeli zajednici, službeno je završio u nedjelju navečer svečanim misnim slavljem u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovcu koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta.

Čitaj dalje

dr. Jakov Rađa vodio duhovnu obnovu na Veliki četvrtak

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu