Događanja

Ispovijed izvorište mnogih radosti

Pobožnost svetom Josipu srijedom, 6. travnja 2022. predslavio je dekan Karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Josipovu nacionalnom svetištu u Karlovcu.

Pobožnost svetom Josipu srijedom, 6. travnja 2022. predslavio je dekan Karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Josipovu nacionalnom svetištu u Karlovcu. Ove je srijede, netom prije Velikog tjedna, organizirana korizmena ispovijed na kojoj su na raspolaganju bili svećenici Karlovačkog dekanata. Sudjelovanje u sakramentu pomirenja u ovako velikom broju je znak i svjedočanstvo našega vremena, kazao je tom prigodom, tezbog čega ove srijede nije bilo uobičajenog svjedočanstva vjere nekog vjernika.

U prigodnoj homiliji preč. Karačić govorio je slobodi: „Naša nas slobodna volja često dovodi do toga da nismo poslušni Bogu i donosimo odluke koje nas odvode od njegovih blagoslova. Robujemo mnogim bezbožnim sklonostima koje su postale pravilo. Sloboda u kojoj danas tako opušteno uživamo postala je razlog malodušnosti i nevolja koje vladaju među nama i sve to sprječava našu otvorenost prema Bogu. To može biti i ovisnost o mobitelima, televizijama, poslu, sportu, alkoholu, droge. Tu tražimo zadovoljstvo. Zapravo su to okovi koji nas zarobljuju. Svjesni teškoće vremena, strahota koja nas okružuju i o kojima svakodnevno slušamo jesu i upozorenja, ali i poziv da se vratimo Gospodinu i njemu predamo sve svoje okove, rane, poteškoće, grijehe. Ovo vrijeme korizme jest vrijeme u kojem smo pozvani doći pred Gospodina, priznati vlastite nedostatke, grijehe, odnosno okove od kojih nas Krist želi osloboditi. Najbolji primjer tome su upravo svjedočanstva ispričana ovdje na glas ili u tišini, te mnoge životne ispovijedi udijeljene upravo ovdje, nakon kojih su se otvorile mnoge radosti. Sve je to svjedočanstvo istine u kojoj nas je Krist svojom mukom i umiranjem, ali svojim uskrsnućem već oslobodio.“, kazao je tom prigodom preč. Karačić, te ustvrdio kako „Slobodan čovjek postoji zahvaljujući Gospodinu Bogu i njegovoj milosti“.

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.