Događanja

Nikola Kuzmičić predstavio svoju najnoviju knjigu “Kamen po kamen”

Da je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu istinska kršćanska kulturna oaza svjedoči predstavljanje knjige Kamen po kamen vjeroučitelja i književnika Nikole Kuzmičića koje se odvilo 5. travnja 2022. u Galeriji Martin Borković a koja je dio pastoralnog centra Svetišta.

Da je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu istinska kršćanska kulturna oaza svjedoči predstavljanje knjige Kamen po kamen vjeroučitelja i književnika Nikole Kuzmičića koje se odvilo 5. travnja 2022. u Galeriji Martin Borković a koja je dio pastoralnog centra Svetišta.

Osim samog autora, o knjizi su govorili mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, i vjeroučiteljica Katarina Pučar, potpredsjednica udruge Ekosspiritus koja je zaslužna za izdavanje ove zbirke Kuzmičićevih tekstova, odnosno meditacija. Okupljenima se prvo obratio mons. Sente prisjećajući se svojih prvih susreta s autorom, kako kroz njegove tekstove, tako i kroz njegovu osobnost i čovječnost. Istaknuo je, između ostalog, da je Nikola Kuzmičić redoviti suradnik Glasnika svetog Josipa koji uvijek iznova pozitivno iznenadi svojim svježim i domišljatim promišljanjima o teološkim temama. Nadovezujući se na rektora Sentea, Katarina Pučar također je izrazila zahvalnost i ponos što može stajati „bok uz bok” s autorom knjige Kamen po kamen u Glasniku svetog Josipa tako što i ona tamo ima svoju rubriku. Nadalje, potpredsjednica udruge Ekosspiritus predstavila je autora tako što je uz svako slovo njegovog imena navela jednu njegovu osobinu, a koje su usko povezane uz Kuzmičića kao pisca. Posljednji se publici obratio autor Nikola Kuzmičić. Ukratko je objasnio kakvi se tekstovi nalaze u knjizi Kamen po kamen te istaknuo da je plan izdati još knjiga kojima bi se sabrali tekstovi koje je pisao za različite časopise, radijske emisije i sl. Pojasnio je i simboliku boja, tj. da će svaka knjiga biti u različitoj boji kako bi se na kraju dobio spektar duginih boja. Duga je kršćanski simbol koji predstavlja povezanost Boga i čovjeka. A upravo su takve Kuzmičićeve knjige – čitatelja približavaju Boga i otkrivaju mu da se Božji dodir nalazi u svemu što nas okružuje: ljudima, situacijama, stvarima, prirodi, sve protkano autentičnim humorom i optimizmom.

Čitaj dalje

Dan Županije u kući poniznog muža

Budimo svjetlost svojim bližnjima

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.