Događanja

Božićni Glasnika svetog Josipa

U ovo pred Božićno vrijeme izašao je novi, četvrti, broj Glasnika svetog Josipa, koji na svojoj naslovnici prikazuje novopostavljeni mozaik rođenja Isusa Krista u Betlehemu, rad akademskog slikara Josipa Botterija Dinija. 

U ovo pred Božićno vrijeme izašao je novi, četvrti, broj Glasnika svetog Josipa, koji na svojoj naslovnici prikazuje novopostavljeni mozaik rođenja Isusa Krista u Betlehemu, rad akademskog slikara Josipa Botterija Dinija. Silazaka u materijalni svijet i rođenje Isusa Krista uvelike je izmijenio živote svetog Josipa i Marije, kolika je ta promjena promijenila život svete Obitelji možete čitati u ovom broju Glasnika. Tekstovi u božićnom broju Glasnika govore o tome kakav autoritet je imao Josip kao otac, koliko su se Marija i Josip potrudili oko uređenja štalice u Betlehemu te kako bi izgledao Josipov profil na društvenim mrežama. U novom broju Glasnika može se pročitati i tekstom o Josipu egipatskom, ali i o povijest štovanja svetog Josipa. Čitatelj će vidjet kako je sveta Obitelj usmjerila pozornost jedne druge obitelji te kako je sveti Josip pomogao smrznutim fratrima. Glasnik je ukrešen, osim fotografijama detalja i cijelog najvećeg mozaika u Hrvatskoj, i fotografijama prekrasnih umjetničkih instalacija Josipa, Marije i Isusa splitske umjetnice Karin Grenc.

Glasnik svetog Josipa možete pronaći u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, kao i u župnim uredima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovina te hrvatskim katoličkim misijama diljem svijeta.

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.