Događanja

Vršiti volju Božju

Mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u srijedu, 27. listopada 2021. godine. 

Mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u srijedu, 27. listopada 2021. godine. Koncelebrirao je mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, a pjevanje su animirali članovi zbora "Sveti Josip" pod ravnanjem s. Blandine Rakarić.

U prigodnoj homiliji između ostalog mons. Mlakić je kazao kako se može nama današnjim vjernicima dogodit zabluda u svijesti da ćemo biti spašeni samo zato što sudjelujemo u pobožnosti i misnim slavljima, te formalno ispunjavamo Božje zapovjedi. Potrebno je zajedništvo s Isusom živjeti cijeli svoj život. Svim svojim odnosima. Potrebno je ovdje u euharistijskom zajedništvu stjecati mudrost i snagu kako bi mogli u ovim teškim vremenima živjeti zajedništvo s Bogom te biti svjedoci Božje ljubavi u svijetu. To je borba koja nije laka. Borba je to protiv grijeha i zabluda, ona je teška, mučna i naporna i traje cijeli život. Ali i tu nam Bog dolazi u pomoć. Sve to prepoznajemo u svetom Josipu. On je u svim svojim životnim mukama i teškoćama tražio spoznati volju Božju, te ju je vjerno vršio. Stoga u svim životnim sumnjama, teškoćama i izazovima čak i onda kada nam se približava konac zemnog puta neka nam odgovor bude vjera u Boga, poslušni Božjem vodstvu kako je bio poslušan sveti Josip, zaključio je mons. Marinko.

Svake srijede okuplja se lijepi broj ljudi, poštivajući epidemiološke propise, pri svetom Josipu u Karlovcu moleći pobožnost svetom Josipu koju predvodi mons. Antun Sente, rektor te sudjelujući u misnom slavlju. Preporučujući svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske svoje životne teškoće i zahvaljujući na primljenim milostima.

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.