Događanja

Hodočasnici na kraju liturgijske godine

Mala skupina od šest hodočasnika iz Štitara, Donje Mahale i Orašja hodočastila je svetom Josipu u Karlovac na nedjelju Krista Kralja 22.studenog 2020. godine. 

Mala skupina od šest hodočasnika iz Štitara, Donje Mahale i Orašja hodočastila je svetom Josipu u Karlovac na nedjelju Krista Kralja 22.studenog 2020. godine. Sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Hodočasnici iz Slavonije i Bosne, s jedne i druge strane rijeke Save ispričali su Rektoru Svetišta o svojim molitvenim akcijama te o velikom pouzdanju u moćan zagovor svetog Josipa. Svake godine gospođa Janja Džoić organizira hodočašće svetom Josipu u Karlovac, s jednim ii više autobusa. Htjeli su i ove održati tu pobožno tradiciju makar samo njih šest u ime svi onih koji zbog pandemije nisu mogli hodočastiti. Hodočasnici su Svetištu darovali nekoliko svojih ili pak od svojih prijatelje zlatnih predmete za izradu zavjetnog kaleža te ispričali o mnogim nakanama za koje redovito mole na svojim molitvenim susretima. Možda je ipak najsnažnija pronalazak sina majke Janje koji je kao hrvatski branitelj nestao još devedest i šeste godine.

Večernju svetu misu predvodio je dr. Vlado Mikšić, voditelj Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije, donedavni supsdijar u Nacionalnom svetištu te se prisjetio lijepih trenutaka proživljenih u proteklih pet godina boravka u pri svetom Josipu u Karlovcu.

Ujedno donosimo nekoliko fotografija zadnjih cvjetnih aranžmana kojima s. Brigita Badanjak više puta tjedno ukrašuje oltare Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Prvom nedjeljom došašća oltari će biti ukrašeni adventskim vjenčićima. 

Čitaj dalje

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.

Život je neprekidna borba dobra i zla

Emaus svećenika Karlovačkog dekanata