Događanja

Sveta misa u sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana

U okviru Molitvene osmine za jedinstvo kršćana vlč. Krunoslav Kolar, župni vikar župe Svetog Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela i suradnik povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog predvodio je euharistijsko slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 19. siječnja 2019., u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta.


U okviru Molitvene osmine za jedinstvo kršćana vlč. Krunoslav Kolar, župni vikar župe Svetog Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela i suradnik povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog predvodio je euharistijsko slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 19. siječnja 2019., u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta. Svetište svetoga Josipa druga je postaja ekumenskoga hoda po crkvama Zagrebačke nadbiskupije. Polazišne molitvene materijale ove godine oblikovale su kršćanske Crkve iz Indonezije pod biblijskim geslom: „Teži za samom pravdom“ (Pnz 16, 11-20).

Vlč. Kolar istaknuo je kako je i sam Krist molio „da svi budu jedno“ pozivajući se na tekst iz Ivanova evanđelja te je pozvao sve na molitvu kako bi se ispunila Isusova molitva i sve kršćanske zajednice se ujedinile pod jednom Crkvom čija je glava Krist.

Svetu misu obogatio je zbor mladih župe „Agape“ pod vodstvom vjeroučitelja Matije Milošića.

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.