Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Zbor mladih župe BDM Snježne, Karlovac-Dubovac „Agape“ održao je prigodan koncert u Nacionalnom svetištu svetog Josipa povodom svog 13. rođendana u nedjelju 7. listopada.

Proslava je započela misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta. U prigodnoj homiliji mons. Sente pozvao je vjernike da budu svjesni kako je Bog vječan i svemoguć, kako sve može okrenuti na dobro. Okrećući se sadržaju Markovog evanđelja, župnik Sente istaknuo je da članove svoje obitelji ne možemo birati, ali svejedno ih volimo i pokušavamo se slagati s njima, a kako je onda moguće da smo toliko netolerantni prema osobi koju smo sami izabrali za bračnog druga. Na samom kraju propovijedi, obratio se mladima i zahvalio im što daruju svoje vrijeme, trud i talente kako bi večernja misna slavlja u Svetištu bila što ljepša i Boga dostojna.

181008-Agape-5

Nakon završnog blagoslova, vjernici nisu otišli iz crkve, već ostali uživati u kratkom koncertu zbora “Agape”. Lijepo je bilo vidjeti i bivše članove zbora kako radosno pjevaju sa svojim mlađim nasljednicima. Tri generacije izmijenile su se tijekom ovih 13 godina i svaki pojedinac utkao je dio sebe u taj zbor.

181008-Agape-25

S nekoliko riječi zahvale obratio se i vlč. dr. Vlado Mikšić, supsidijar Svetišta. Istaknuo je kako ovi mladi nisu aktivni samo u svojoj župi i gradu, već i šire. Većina njih članovi su Križarske organizacije kroz koju čine puno dobra u izgradnji života Crkve.

Slavlje se nastavilo u Pastoraloj dvorani Svetišta uz pjesmu i okrijepu.