Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Članovi Hrvatskog društva katoličkih liječnika hodočastili su 2. rujna 2018. godine u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Svetog Josipa naziva se ufanjem bolesnih, to jest nadom bolesnih što možemo poistovjetiti i sa svakim liječnikom u kojem bolesnik vidi nadu prema svome ozdravljenju. Upravo zato kako bi bili nada bolesnima i radili svoj posao što bolje liječnici su molili zagovor svetoga Josipa kako bi im pomogao u njihovom plemenito zvanju stavljajući pred njega sve probleme hrvatskoga zdravstvenoga sustava. Predsjednica društva prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica predala je mons. Sente kao zahvalu sliku „Tri kralja“ akademskog slikara Josipa Botterija Dinija dok je u ime Svetišta prigodanu svijeću predao gospodin Ivan Kušan, član obiteljske zajednice i liječnik radiolog.

hodokol2018-3

Svetište su također posjetili 30. kolovoza ministranti i zboraši župe Svetoga Vida iz Pitomače predvođeni svojim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom, st. Dok su 1. Rujna Svetište su posjetili na svom povratku iz Padove župljani župe Presvetoga Trojstva Tordinac i župe Bezgrešnog Srca Marijina, Vinkovci predvođeni svojim svećenicima vlč. Dejanom Bubalom i fra Željkom Klarićem, OFM Conv. Istoga dana Svetište su posjetili župljani župe Svetoga Bartola, apostola iz kamenice predvođeni svojim župnikom vlč. Dragutinom Jočom.

hodokol2018-1

Sve hodočasnike dočekao je mons. Antun Sente, ml. rektor Svetišta koji je svakoj grupi hodočasnika predočio povijest Nacionalnog svetišta kao i povijest štovanja svetoga Josipa u hrvatskome narodu. Hodočasnici su imali priliku sudjelovati na misnim slavljima, okrijepiti se u hodočasničkom domu „mons. Marijan Radanović“ kao i pogledati izložbu „Čudo Božje krhkosti“ s. Samuele Premužić i izložbu o. Milana Lojića, CM u galeriji „Martin Borković.“

hodokol2018-4