Događanja

Liječnici mole zagovor svetog Josipa

Članovi Hrvatskog društva katoličkih liječnika hodočastili su 2. rujna 2018. godine u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. 

Članovi Hrvatskog društva katoličkih liječnika hodočastili su 2. rujna 2018. godine u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Svetog Josipa naziva se ufanjem bolesnih, to jest nadom bolesnih što možemo poistovjetiti i sa svakim liječnikom u kojem bolesnik vidi nadu prema svome ozdravljenju. Upravo zato kako bi bili nada bolesnima i radili svoj posao što bolje liječnici su molili zagovor svetoga Josipa kako bi im pomogao u njihovom plemenito zvanju stavljajući pred njega sve probleme hrvatskoga zdravstvenoga sustava. Predsjednica društva prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica predala je mons. Sente kao zahvalu sliku „Tri kralja“ akademskog slikara Josipa Botterija Dinija dok je u ime Svetišta prigodanu svijeću predao gospodin Ivan Kušan, član obiteljske zajednice i liječnik radiolog.

Svetište su također posjetili 30. kolovoza ministranti i zboraši župe Svetoga Vida iz Pitomače predvođeni svojim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom, st. Dok su 1. Rujna Svetište su posjetili na svom povratku iz Padove župljani župe Presvetoga Trojstva Tordinac i župe Bezgrešnog Srca Marijina, Vinkovci predvođeni svojim svećenicima vlč. Dejanom Bubalom i fra Željkom Klarićem, OFM Conv. Istoga dana Svetište su posjetili župljani župe Svetoga Bartola, apostola iz kamenice predvođeni svojim župnikom vlč. Dragutinom Jočom.

Sve hodočasnike dočekao je mons. Antun Sente, ml. rektor Svetišta koji je svakoj grupi hodočasnika predočio povijest Nacionalnog svetišta kao i povijest štovanja svetoga Josipa u hrvatskome narodu. Hodočasnici su imali priliku sudjelovati na misnim slavljima, okrijepiti se u hodočasničkom domu „mons. Marijan Radanović“ kao i pogledati izložbu „Čudo Božje krhkosti“ s. Samuele Premužić i izložbu o. Milana Lojića, CM u galeriji „Martin Borković.“

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.