Događanja

60 kilometara pješice za Hrvatsku

Trideset pet hodočasnika pješaka pješačilo je 60 kilometra od Zagreba do Karlovca Bogu za ljubav i za domovinu Hrvatsku u subotu i nedjelju 2. i 3. lipnja 2018. godine. 

Trideset pet hodočasnika pješaka pješačilo je 60 kilometra od Zagreba do Karlovca Bogu za ljubav i za domovinu Hrvatsku u subotu i nedjelju 2. i 3. lipnja 2018. godine.Osnaženim misnim slavlje u crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu hodočasnici su krenuli u sedam sati ujutro, prespavali u pastoralnom centru u Jastrebarskom te završili hodočašće drugi dan u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu večernjim misnim slavljem.  Najmlađi hodočasnik ima 10, najstarija 73 godine. Kao članica Molitvene zajednice svetog Josipa u župi Duha Svetog Jarun hodočašće je organizirala gospođa Ana Šarić. 

Dan kasnije u ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine svećenici Porečkog dekanata hodočastili su u Nacionalnog svetište svetog Josipa u Karlovac. Preporučujući sebe, svoj pastoralni rad, svoje župe svetom Josipu, molili su i za blagoslov Domovine.

Učenici osnovnih i srednjih škola Zadarske županije, zajedno sa svojim mentorima, vjeroučiteljima hodočastili su u Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa. U zajedništvu sa svećenicima Porečko – pulske biskupije, vođeni mons. Josipom Lenkićem generalnim vikarom Zadarske nadbiskupije slavili su svetu misu u Svetištu i molili zagovor svetog.

Vjeroučenici o.š. Kumrovec, predovođeni svojim vjeroučiteljem Tomislavom Krušlinom posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u znak zahvalnosti svetom Josipu za sve primljene milosti istoga dana navečer. 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.