Događanja

Susret kandidata za krizmu sa mladima NaSveJak

Susret kandidata za krizmu sa zajednicom mladih župe BDM Snježne i NaSveJaK održan je u subotu 14. travnja 2018. godine. Susret je započeo okupljanjem u prostorima Pastoralnog centra u 16h gdje su vjeroučitelji i supružnici Matija i Željka Milošić imali odvojen program za dečke i cure. Govorili su o njima bliskim temama: ljudskoj spolnosti, vezama i sl.

Susret kandidata za krizmu sa zajednicom mladih župe BDM Snježne i NaSveJaK održan je u subotu 14. travnja 2018. godine. Susret je započeo okupljanjem u prostorima Pastoralnog centra u 16h gdje su vjeroučitelji i supružnici Matija i Željka Milošić imali odvojen program za dečke i cure. Govorili su o njima bliskim temama: ljudskoj spolnosti, vezama i sl. Nakon rada u grupama, ponovno su se svi okupili kako bi poslušali što su im pripremili mladi. Kroz jednu šaljivu prezentaciju pokušali su im pokazati u što se sve mogu uključiti u svojoj župi. Tako je Petra Vuković, predsjednica karlovačkih križara, govorila o križarskom društvu, što ono znači te koje aktivnosti sve vrši. Uslijedilo je predstavljanje rada animatora koje je predstavila Marta Marinović, zatim i glumačke sekcije koju je prezentirala Ivana Vranešić, aktivna osoba u tom društvu. 

Naravno, nije moglo proći bez isticanja važnosti zbora mladih što je pokušala na krizmanike prenijeti Ivana Maradin. Osim svih aktivnosti koje mladi čine u Svetištu, htjelo se pokazati da su i događaji kao primjerice duhovne obnove, hodočašća i ljetni kampovi bitni segmenti formacije i rasta članova zajednice. Na kraju, uslijedila su dva kratka svjedočanstva Tene Kružić i Ane Žaje, aktivnih članica društva. Govorile su o strahu i neodlučnosti s kojima su  se suočavale prilikom odluke da se priključe mladima Svetišta. Svojim primjerom potaknule su krizmanike da se ne boje učiniti nešto novo u svome životu, da iskoriste šanse koje im se nude u vlastitoj župi.

Prije glavne točke programa, svete mise, bilo je i prilike za igru Lov na blago. Zajednički rad na rješavanju zagonetki još je više povezao mlade te u tom duhu, uputili su se na svetu euharistiju koju je predvodio župnik i rektor mons. Antun Sente, ml., a animirao zbor mladih "Agape". U kratkoj propovijedi mons. Sente poručio je krizmanicima da se ne boje, da ne odustaju od svog odnosa s Isusom ako im se u životu ne dogodi uvijek onako kako su očekivali. Kazao je i da trebaju biti zahvalni na tome što imaju starije mlade, vjeroučitelje, svećenike koji se trude oko njih, brinu i pomažu im. Susret je završio zakuskom u prostorima Pastoralnog centra. Nadamo se da će što više krizmanika ove generacije ostati aktivni u župi te na taj način darove Duha Svetoga koje prime koristiti za dobrobit svoje župne zajednice. S radošću možemo reći da su već sad na dobrom putu prema tome.

 

 

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu