Događanja

Izašao prvi ovogodišnji broj Glasnika svetog Josipa

U prvom ovogodišnjem broju Glasnika svetog Josipa (br. 1/2018)na 75 stranica u boji svi štovatelji svetoga Josipa i vjerni čitatelji Glasnika ponajprije mogu otkriti zanimljivosti o nedavno završenoj Godini svetog Josipa, o proslavi svetkovine svetog Josipa, nekoliko lijepih i poticajnih detalja iz te proslave, te homiliju mons. Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog, koju je izrekao na samu svetkovinu. S obzirom da je prošlu godinu obilježila i Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije, na stranicama Glasnika istaknut je i osvrt članice Sinode doc. dr. Zorane Sokol Gojnik.

U prvom ovogodišnjem broju Glasnika svetog Josipa (br. 1/2018)na 75 stranica u boji svi štovatelji svetoga Josipa i vjerni čitatelji Glasnika ponajprije mogu otkriti zanimljivosti o nedavno završenoj Godini svetog Josipa, o proslavi svetkovine svetog Josipa, nekoliko lijepih i poticajnih detalja iz te proslave, te homiliju mons. Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog, koju je izrekao na samu svetkovinu. S obzirom da je prošlu godinu obilježila i Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije, na stranicama Glasnika istaknut je i osvrt članice Sinode doc. dr. Zorane Sokol Gojnik.

Suradnici Glasnika dr. sc. Ivan Bodrožić, dr. Josip Beljan, dr. sc. Agneza Szabo, dr. sc. Vlado Mikšić, vjeroučitelj Nikola Kuzmičić i ostali u ovom broju donose zanimljive osvrte iz hrvatske kršćanske povijesti i teološki bogato obrađene tekstove o životu svetog Josipa i njegovim uzornim vrlinama. Jedan od zanimljivih tekstova je i intervju s preč. Josipom Antonecem, voditeljem Hrvatske katoličke misije u Regensburgu u Njemačkoj, te rođenim Karlovčaninom i mladomisnikom Župe Blažene Djevice Marije Snježne u kojoj se nalazi Nacionalno svetište svetog Josipa.

Glasnik također donosi i izvještaje iz bogatog života Župe i Svetišta, o pješačkom hodočašću bogoslova Zagrebačke nadbiskupije u Karlovac, o 800 djece koja su ispunila Josipovo Svetište, te brojna svjedočanstva o uslišanim molitvama po zagovoru svetoga Josipa. Mnogo je lijepih razloga da se ovaj broj Glasnika uzme u ruke i duhovno obogati život čitatelja.

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.