Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

 

180330-Veliki-petak-07

Na Veliki petak 30. ožujka 2018. godine vjernici župe Blažene Djevice Marije Snježne sudjelovali su u obredima prisječajući se Kristove muke i smrti pozorno osluškujući za vrijeme Službe čitanja. Muku Gospdina našega Isusa Krista čitali su vlč. Vlado Mikšić, supsidijar, Antonije Pajić, bogoslov i župljanka Irena Rački. Nakon toga vjernici su sudjelovali u obredu klanjanja spasonosnom drvetu križa, te primili Krista u Svetoj pričesti.

180330-Veliki-petak-35

I ovog Velikog petka održalo se sad već tradicionalno molitveno bdijenje u organizaciji mladih križara Nacionalnog svetišta. Po završetku obreda Velikog petka mladi su pribrano i u tišini započeli s programom moleći žalosna otajstva krunice. Tijekom večeri razmatrali su muku Isusa Krista, vršili osobne pobožnosti, pronalazili osvježenje u duhovnom štivu te zajednički molili. Pridružili su im se i prijatelji iz ostalih župa grada Karlovca. U meditativnom ozračju čuvali su grob Onog koji je svoj život položio za njih i sve ljude svijeta. Većina njih redovito dolazi na ovo bdijenje, međutim veseli da se svake godine pojavi nekoliko novih lica.

180330-Veliki-petak-53

Približavanjem ponoći i program se polako privodio kraju. Završna etapa bio je križni put kod župe crkve Majke Božje Snježne. Osim mladih, u pobožnosti su sudjelovali i stariji župljani koji su odlučili napustiti toplu postelju i udobnost obiteljskog doma te na ovaj način još bolje se pripremiti za slavljenje Uskrsa. Sa svijećama u rukama te uz pratnju mons. Antuna Sentea uputili su se prema crkvi. Križni put uljepšala je glazbena pratnja vjeroučitelja Matije Milošića.