Događanja

Izašao Božićni broj Glasnika sv. Josipa

Božićni broj Glasnika na 63 stranice u boji donosi mnogo poticajnih, teološki promišljenih i nadahnutih tekstova.

Božićni broj Glasnika na 63 stranice u boji donosi mnogo poticajnih, teološki promišljenih i nadahnutih tekstova. Dr. sc. Ivan Bodrožić promišlja o svetom Josipu kao čuvaru dostojanstva i djevičanstva Blažene Djevice Marije i onoga koji je mogao razumjeti i prihvatiti Isusovo začeće po Duhu Svetom. O lutanjima i traženjima svetog Josipa, njegovom i Marijinom prihvaćanju Božje volje i Božje riječi piše suradnik Nikola Kuzmičić, te u istom tekstu potiče čitatelja da po njihovom primjeru slijedi Boga i osvijesti si da Bog svakog čovjeka želi za suradnika. Kakva je poveznica časnih sestara Družbe Kćeri Milosrđa i svetoga Josipa, kako ga je štovala i što je o njemu zapisala utemeljiteljica družbe blažena Marija Propetog Isusa Petković, te kako je utemeljila Družbu piše časna sestra Emila Barbarić, predstojnica Hrvatske provincije Krista Kralja. Zašto nas i na kakve reforme pozivaju Božić i Nova godina piše u povijesnom dijelu dr. sc. Agneza Szabo, pri čemu ističe dva hrvatska velikana: Nikolu Škrleca Lomničkog i „Oca Domovine“ Antu Starčevića.

Što se dogodilo u Nacionalnom svetištu svetog Josipa od prošlog broja Glasnika čitajte u Životu Župe i Svetišta, a posebno na kraju ove godine Glasnik donosi poticajne i nadahnute misli koje su izrekli propovjednici za vrijeme Velike pobožnosti svetom Josipu. Na dar svim čitateljima poklanjamo jednolisni kalendar za 2018. godinu.

Svim kršćanima, a posebno članovima Bratovštine svetog Josipa, Prijateljima Nacionalnog svetišta svetog Josipa, pretplatnicima i svim čitateljima Glasnika svetog Josipa želimo mirom i radošću ispunjen Božić, te blagoslovljenu Novu godinu!

 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.