Događanja

Adventska duhovna priprema PU Karlovačke kod sv. Josipa

Službenici Policijske uprave karlovačke odlučili su se u ovom vremenu došašća duhovno okrijepiti i pripremiti za Spasiteljevo rođenje, te su u petak, 15. prosinca 2017. godine, pristupili sakramentu ispovijedi i sudjelovali u euharistijskom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa.

Službenici Policijske uprave karlovačke odlučili su se u ovom vremenu došašća duhovno okrijepiti i pripremiti za Spasiteljevo rođenje, te su u petak, 15. prosinca 2017. godine, pristupili sakramentu ispovijedi i sudjelovali u euharistijskom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Misno slavlje predvodio je preč. Dražen Karačić, karlovački dekan, a koncelebrirali su vlč. Andrija Markač, policijski kapelan karlovačke Kapelanije sveti Josip, vlč. Antun Kolić, župnik Župe Sveta tri kralja i mons. Antun Sente, ml., rekor Svetišta.

Obzirom da na isti dan Crkva slavi blažene Drinske mučenice, predvoditelj misnog slavlja pozvao je u prigodnoj homiliji prisutne vjernike u da su po njihovom uzoru pozvani čuvati svoje ljudsko dostojanstvo, čast i ugled. Propovijedajući o adventskom vremenu preč. Karačić upozorio je da u svojim dužnostima i svakodnevnom životu često zaboravimo na Božić i ne doživimo ga onako kako bi trebali i zbog toga ostanemo prazni i neispunjeni.

Istaknuo je da je upravo vrijeme došašća priprema za Isusov dolazak i da se ne možemo istinski darovati drugima ako Bog ne dođe u naša srca. Na kraju propovijedi poželio je prisutnima da se u njihovim srcima ovog Božića rodi Krist Spasitelj kako bi se mogli mijenjati i služiti drugima, a Betlehemska svjetlost da raspline svu tamu u njihovim životima.

{eventgallery event=’2017_12_15_PU_Karlovacka’=images mode=tiles max_images=120 thumb_width=200 offset=0}

IMG_0058.95c8b3.jpg IMG_0063.f301f9.jpg IMG_0065.487313.jpg IMG_0066.737275.jpg IMG_0069.52ac26.jpg IMG_0073.be210e.jpg

Čitaj dalje

dr. Jakov Rađa vodio duhovnu obnovu na Veliki četvrtak

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu