Događanja

Još jedan hodočasnicima bogat vikend kod svetog Josipa

Još jedan vikend u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kao i brojne druge obilježile su skupine hodočasnika koje su sa svojim radostima i potrebama stigle svetom Josipu. U subotu 15. srpnja 2017. godine prijepodne svetom Josipu su hodočastile sestre Misionarke ljubavi iz Jukićeva, Zagreb sa svojim štićenicima koje su svoj rad za potrebite posvetile svetom Josipu. Misionarke i štićenike dočekao je mons. Antun Sente, rektor Svetišta koji ih je uveo u povijest Svetišta, nakon čega su svi zajedno prisustvovali slavlju Svete mise. 

Još jedan vikend u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kao i brojne druge obilježile su skupine hodočasnika koje su sa svojim radostima i potrebama stigle svetom Josipu. U subotu 15. srpnja 2017. godine prijepodne svetom Josipu su hodočastile sestre Misionarke ljubavi iz Jukićeva, Zagreb sa svojim štićenicima koje su svoj rad za potrebite posvetile svetom Josipu. Misionarke i štićenike dočekao je mons. Antun Sente, rektor Svetišta koji ih je uveo u povijest Svetišta, nakon čega su svi zajedno prisustvovali slavlju Svete mise. Istoga dana svetom Josipu hodočastila je skupina od osamdesetak hodočasnika iz župe Uznesenja BDM, Pokupsko i župe Sv. Antuna Padovanskog, Bučica predvođeni župnikom iz Bučice vlč. mr. sc. Ivanom Petrovićem. 

U nedjelju 16. srpnja svetom su Josipu hodočastili župljani župe Svetog Mihaela, Kalje iz Žumberka predvođena svojom župnikom mons. Jurjem Jerneićem.koji je u knjigu hodočasnika zapisao: „Imamo na čemu zahvaliti i za što moliti. Čuvaj sveti Josipe nas i našu Domovinu!“ Posebnost ove zadnje skupine hodočasnika jest u tome da ih u župi Kalje živi 130 župljana, a u Svetište ih je hodočastilo 80. Veoma visok postotak. 

 

Čitaj dalje

dr. Jakov Rađa vodio duhovnu obnovu na Veliki četvrtak

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu