Događanja

Profesori molili zagovor svetog Josipa za svoju školu

Dvadesetak profesora Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica iz Zagreba predvođeni ravnateljicom s. M. Danijelom Dinjar posjetilo je Nacionalno svetište svetog Josipa u ponedjeljak 11. srpnja 2017. godine. Hodočasnike je dočekao mons. Antun Sente koji im je ukratko iznio povijest Svetišta i povijest štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu. 

Dvadesetak profesora Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica iz Zagreba predvođeni ravnateljicom s. M. Danijelom Dinjar posjetilo je Nacionalno svetište svetog Josipa u ponedjeljak 11. srpnja 2017. godine. Hodočasnike je dočekao mons. Antun Sente koji im je ukratko iznio povijest Svetišta i povijest štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu. Hodočasnici su nakon okrijepe u kafića u sklopu hodočasničkog doma „Marijan Radanović“ nastavili svoj put prema Starog gradu Dubovcu. Profesori su tada u knjigu hodočasnika zapisali:

„Molimo zagovor svetog Josipa za život i rad naše škole!“

Tog istoga dana Svetište je posjetila i  s. Anica  Ćurić, nekadašnja sakristanka Svetišta koja sada svoju službu vrši u župi Svetoga Petra u Zaprešiću. Sestra Anica obišla je Svetište kako bi vidjeli je li „sve na svome mjestu“ ili je „sve novo.“ Sestraa Anica svoj posjet Karlovcu i Svetišta završila je pohodom na grob mons. Radanovića, graditelja Svetišta.

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.