Događanja

Pariški hodočasnik Dominique Dada kod svetog Josipa

Hodočasnik Dominique Dada iz Pariza zaustavio se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu sudjelujući na večernjem misnom slavlju, u nedjelju 15. siječnja 2017. godine, koje je predvodio dr. Vlado Mikšić, supsidiar u Svetištu.

Hodočasnik Dominique Dada iz Pariza zaustavio se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu sudjelujući na večernjem misnom slavlju, u nedjelju 15. siječnja 2017. godine, koje je predvodio dr. Vlado Mikšić, supsidiar u Svetištu. Dominique je još davne 1996. godine započeo hodočašće za mir pješačenjem. Na svom putu hodočašća posjetio je Rim, Jeruzalem, hodočasnička mjesta Poljske, Austrije, Češke, Slovačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosovo te neke skandinavske zemlje. Za vrijeme hodočašća od 2004. do 2010. godine živio je u benediktinskom samostanu u Lanuvio u Italiji od kuda je odlazio na mala hodočašća.

Dominique na hodočašću živi od Božje providnosti, odnosno od darova dobrih ljudi koje susreće prolazeći sveta mjesta kršćanstva. Hodočasnik Dominique Dada promiče i sudjeluje u dobrim inicijativama posredujući ljudima doživljeno iskustvo kao i životna iskušenja koja doživi hodočasteći. Pokretač je humanitarne misije prehranjivanja 250 djece na Kosovu i pomaže obiteljima u nevolji dijelivši im financijska sredstva koja je prikupio za vrijeme svojih hodočašća. Prospavavši u prostorima Nacionalnog svetišta i okrijepljen toplom hranom, uz blagoslov mons. Antun Sentea, ml, rektora Svetišta, hodočasnik Dominque Dada nastavio je svoje hodočašće do Generalskog Stola gdje će potražiti sljedeće prenoćište. 

 

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.