Događanja

Studentska kava sa župnikom

Mjesečna kava s karlovačkim studentima i njihovim župnikom mons. Antunom Senteom, ml. postala je nezaobilazan događaj svakog mladog studenta Nacionalnog Svetišta svetog Josipa. U četvrtak 24. 11. 2016. godine mons. Sente je odlučio okupiti mlade karlovčane koji studiraju u Zagrebu.

Mjesečna kava s karlovačkim studentima i njihovim župnikom mons. Antunom Senteom, ml. postala je nezaobilazan događaj svakog mladog studenta Nacionalnog Svetišta svetog Josipa. U četvrtak 24. 11. 2016. godine mons. Sente je odlučio okupiti mlade karlovčane koji studiraju u Zagrebu. Svjestan da mladi studenti iako aktivni u Svetištu ne mogu posvetiti vrijeme u raznolikim aktivnostima župe, mons. Sente odlučio je okupiti mlade Svetišta te u razgovoru s njima predstaviti im nadolazeće događaje i uputiti ih u novosti koje se događaju u Nacionalnom Svetištu.

Svoj zajednički susret započeli su u Riznici zagrebačke katedrale. Tamo su se mladi studenti upoznali s kulturom i tradicijom Zagrebačke nadbiskupije, čiju bogatu povijest im je ispričali časna sestra Lina. Njihov župnik je izabrao upravo Riznicu kako bi kod mladih budućih intelektualaca osvijestio bogatsvo kulture katoličke Crkva tokom čitave povijesti kojom se valja ponosti, unatoč različitim podmetanjima današnjeg svijeta.

Nakon upoznavanja bogatog fundusa Riznice Zagrebačka katedrale, mladi su zajedno sa svojim župnikom sudjelovali na Misnom slavlju u zagrebačkoj katedrali na kojem su asistirali karlovački bogosolvi. Nakon misnog slavlja ostali su sabrani na klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Nakon molitvenog dijela susreta, na red je došla večera na kojoj su mladi zajedno sa svojim župnikom pričali o studentskom životu, problemima koji ih muče te brojnim aktivnostima koja dolaze u svetištu svetog Josipa. 

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu