Događanja

Molitvena zajednica “Srce Isusovo Karlovac” proslavila prvi rođendan

Na blagdan Prikazanja Blažene Djevice Marije ili Gospe od zdravlja, 21. studenog 2016. godine, stotinjak vjernika hodočastilo je s upaljenim svijećama od Nacionalnog svetište svetog Josipa do svoje župne crkve Blažene Djevice Marije Snježne moleći otajstvo krunice. 

Na blagdan Prikazanja Blažene Djevice Marije ili Gospe od zdravlja, 21. studenog 2016. godine, stotinjak vjernika hodočastilo je s upaljenim svijećama od Nacionalnog svetište svetog Josipa do svoje župne crkve Blažene Djevice Marije Snježne moleći otajstvo krunice. Slijedilo je misno slavlje koje je predvodio mons. Antun Sente, župnik i rektor Svetišta. U prigodnoj homiliji protumačio je povijest blagdana Marijina prikazanja u hramu. Ujedno je okupljene vjernike pozvao na molitvu za redovnice Kćeri Božje Ljubav koje već šezdesetak godina djeluju na dubovačkoj župi pri Josipovu svetištu, a upravo na blagdan Marijina prikazanja slave Dan utemeljenja Družbe.

Misno slavlje su pjevanjem i sviranjem animirali članovi molitvene zajednice Presveto Srce Isusovo, ogranak Karlovac, koji su ovom svetom misom proslavili svoju prvu godinu postojanja u gradu Karlovcu. Prije godinu dana na poticaj djevojke Nikoline počeli su se okupljati na molitvu krunice svakog utorka u kasnim večernjim satima upravo pred crkvom Gospe Snježne, te su kroz godinu dana redovitog molitvenog susreta, narasli na pedeset članova. 

{eventgallery event=’2016_11_21_Prikazanje_BDM&’ =images mode=tiles max_images=80 thumb_width=200 offset=0}

 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.